Uratarinoita: Kyvykkyys ei koskaan pärjää harjoittelulle

9/2/2023

Students doing internship at Skillwell
Skillwell etsii aina uusia huippuosaajia, ja siksi tiimimme kasvaa jatkuvasti! Uusina tulijoina ovat loistavat osaajat, Elina Vänttinen ja Henna-Riikka Tarpila. Tässä blogissa he jakavat ajatuksiaan työstä, oppimisesta, tiimistämme, sekä tärkeitä vinkkejä niille, jotka haluavat aloittaa uransa alalla.

Miten päädyit Skillwellille?

Henna-Riikka: Tutustuin Skillwellin henkilöihin JAMK:in järjestämän ticorporate product lab-kurssin loppuesityksen aikana. Skillwell vaikutti hyvältä harjoittelupaikalta, joten hain Skillwellille harjoitteluun.

Elina: Olin kuullut Skillwellistä Jamkin harjoitteluinfossa. Skillwellin edustajat olivat paikalla Ticorporate Product Labin lopputapahtumassa Digi & Game Centerillä. Juteltiin silloin ensimmäistä kertaa oppari- ja harkkamahdollisuuksista. Kiinnostuin, hain ja sain mieluisan oppariaiheen. Mahdollisesta työharjoittelusta puhuttiin aika pian aloitettuani työt opparin parissa.

Minkälainen matkasi on ollut Skillwellillä?

Henna-Riikka: Aloitin harjoittelun kesäkuussa 2022. Viisi kuukautta kestävän harjoittelun aikana pääsin kehittämään sovelluksia Angularilla ja pääsin käyttämään AWS:n tarjoamia palveluita. Harjoittelun alussa tutustuin Skillwellin käyttämiin teknologioihin ja harjoittelun loppupuolella pääsin osallistumaan Skillwellin asiakasprojekteihin.

Elina: Aloitin vuoden 2022 alussa opinnäytetyöstä ja jatkoin kesän alusta harjoitteluun. Harjoittelun päätyttyä aion jatkaa opparini loppuun. Kaiken kaikkiaan matka on ollut todella opettavainen.

Mitä työhösi kuuluu Skillwellillä?

Henna-Riikka: Harjoittelun aikana olen toiminut pääasiassa angular -kehittäjänä. Olen siis kehittänyt sovelluksia angularilla. Sovelluskehityksen ohella olen käyttänyt myös AWS:n tarjoamia palveluita ja syventänyt AWS-osaamistani.

Elina: Pääasiassa web-sovelluskehitystä Angularilla. Sen ohella olen mm. suunnitellut markkinointisivustoa, tehnyt kilpailija-analyysiä ja tutustunut asiakkuudenhallintajärjestelmiin.

Millaista on työskennellä Skillwellillä?

Henna-Riikka: Skillwellilla on tosi rento työilmapiiri ja työajat ovat juostavia. Skillwellilla pystyy kehittämään omaa osaamistaan omien kiinnostusten mukaan ja jatkuvasti on jotain uutta opittavaa. Skillwellin toimisto sijaitsee myös hyvällä sijainnilla, Jyväskylän keskustassa.

Elina: Olen tykännyt Skillwellin kannustavasta ilmapiiristä ja CrazyTownin yhteisöllisestä, verkostoitumiseen motivoivasta työympäristöstä. Työtehtävät ovat olleet monipuolisia, niihin on voinut osin vaikuttaa omien kiinnostusten mukaan, ja harjoittelujakson alussa oli aikaa perehtyä Angularin ja AWS:n perusteisiin.

Mitä asioita olet oppinut työskennellessäsi Skillwellillä?

Henna-Riikka: Harjoittelun aikana olen oppinut, kuinka angularilla kehitetään sovelluksia ja kuinka asiakasprojekteissa työskennellään. Myös ymmärrykseni AWS:n tarjoamista palveluista on lisääntynyt.

Elina: NGRX Store isoimpana kokonaisuutena Angulariin liittyen. Muutenkin olen kehittynyt paljon Angularin käytössä. Olen oppinut myös AWS-ympäristön käyttöä ja asiakasprojektissa työskentelyä.

Mitkä ovat parhaat asiat työssäsi?

Henna-Riikka: Pidän työssäni siitä, että jatkuvasti on uutta opittavaa, työkaverit ovat todella mukavia ja pystyn aina tarvittaessa saamaan apua.

Elina: Ongelmanratkaisu on mielenkiintoista ja palkitsevaa. Oman kehityksen huomaa. Lisäksi on mukava työympäristö ja tiimikaverit.

Mitä haasteita työssäsi on?

Henna-Riikka: Työssäni haastavaa on se, ettei aina ole tarkkaa ohjetta, mitä pitää seuraavaksi tehdä, vaan joutuu itse miettimään, mitä seuraavaksi kannattaa tehdä. Yhtenä haasteena on myös se, että pitää osata kirjoittaa sellaista koodia, jonka mahdollisimman moni muukin ymmärtää.

Elina: Alussa on todella paljon opittavaa, jos ei ole aiempaa kokemusta alasta. Tavallaan haastavaa on myös jatkuvan kehityksen tarve, vaikka toisaalta se pitää alan mielenkiintoisena.

Mitä vinkkejä haluaisit antaa ihmiselle, joka haluaa tälle alalle töihin?

Henna-Riikka: Alalle sopii sellainen ihminen, joka pystyy työskentelemään muiden kanssa, on riittävän sisukas, tykkää ratkoa ongelmia ja haluaa jatkuvasti kehittää itseänsä ja omaa osaamistaan.

Elina: Kysy neuvoa, ole kärsivällinen, älä luovuta. Lisäksi nämä eräästä Mimmit koodaa-tapahtumasta mieleen painuneet lausahdukset: “Kyvykkyys ei koskaan pärjää harjoittelulle” ja “done is better than perfect”.

Oletko tiimiimme seuraava huippuosaaja?

Seuraa Skillwellin uutisia ajankohtaista-sivullamme, sekä sosiaalisia medioitamme, niin saat uusimmat päivitykset harjoittelu- ja opinnäytetyö mahdollisuuksistamme.

Read also:

blog-post-image
SaaS
Advantages of using the MVP approach for software development

You might be faced with the term MVP while reading blogs, reviews, or news about projects and different...

blog-post-image
AWS
Well Architected
Expert
Team
The Worth of Well-Architected Review for companies

The end goal of AWS Well-Architected Review and Skillwell is to help our customers adhere to the Amazon...

blog-post-image
Expert
SaaS
How businesses are using Live Stream Shopping across industries

Nowadays increasing sales in online stores depends on minimizing the actions a user needs to complete before purchasing...

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2023