Usein kysyttyä

Yleistä

Mitä tarkoitatte Täsmäosaajalla, Etätiimillä ja Täsmätiimillä?

Täsmäosaajalla tarkoitamme ohjelmistokehityksen ammattilaista – kokenutta koodaria. Skillwellin tiimi on arvioinut Täsmäosaajan olevan asiakkaan tarpeeseen sopiva henkilö niin teknisen osaamisensa kuin sosiaalisten taitojensa puolesta. 

Etätiimillä tarkoitamme ohjelmistokehitystiimiä, joka tuottaa palveluitaan pääsääntöisesti toiselta paikkakunnalta tai toisesta maasta, missä asiakkaan päätoimipaikka sijaitsee. Tiimi koostuu useammasta Täsmäosaajasta.

Täsmätiimillä tarkoitamme ohjelmistokehitystiimiä, joka tuottaa palveluitaan sekä asiakkaan tiloista, että toiselta paikkakunnalta tai toisesta maasta, missä asiakkaan päätoimipaikka sijaitsee. Tiimi koostuu useammasta Täsmäosaajasta.

Keitä Skillwellin välittämät osaajat ovat?

Osaajamme ovat asiantuntijaverkostomme jäseniä, jotka haluavat tarjota omaa osaamistaan yrityksille. He voivat olla myös verkostomme freelancereita ja pienyrittäjiä, palveluntuottajiemme osaavia ohjelmistokehittäjiä tai Skillwellin omia asiantuntijoita.

Keiden välille muodostuvat sopimussuhteet Skillwell-palvelussa?

Sopimussuhde muodostuu osaajaa tarvitsevan yrityksen ja Skillwellin (Growthsetters Oy, Y-tunnus 2711472-9) välille. 

Käytämme sopimuksissa nykyaikaista sähköistä allekirjoitusta.

Skillwell tekee erikseen sopimukset omien palveluntarjoajiensa kanssa toimeksiantokohtaisesti.

Mitä yhteistä on Skillwellillä ja Growthsetters Oy:llä?

Skillwell on Growthsetters Oy:n omistama ja hallinnoima palvelu sekä brändi. Skillwellin käynnistäjinä toimiva monitaitoinen tiimi koostuu Growthsettersin henkilöstöstä. 

Miten Unity Group AS liittyy Skillwelliin?

Unity Group on pääyhteistyökumppanimme, kun välitämme osaavia nearshore-ohjelmistokehittäjiä Suomen markkinoille. Lue arvioita Unity Groupin osaamisesta Clutch-palvelusta sekä lisää yhteistyömme käynnistymisestä lehdistötiedotteestamme.

Yrityksille

Tarvitsen lisää ohjelmistokehittäjiä, miten minun kannattaisi toimia?

Rekisteröidy yrityksenä ja pääset heti ratkaisujen äärelle. Otamme sinuun yhteyttä saman tien ja löydämme yhdessä sinulle sopivaa osaamista.

Miksi rekisteröityä Skillwell-palveluun yrityksenä, joka saattaisi tarvita osaamista ja/tai osaajia?

Pääset osaksi verkostoa, josta saat apua ja ratkaisuja osaamishaasteisiin. Emme ole vain osaajien välittäjä vaan osaajia itsekin. Kehitämme jatkuvasti uusia digitalisaation ja SaaS-palvelujen tarvitsemia osaamispalveluita. Rekisteröitymällä luot suoran yhteyden tahoon, josta saat nopeasti apua osaamishaasteisiin.

Miten varmistun Täsmäosaajan luotettavuudesta ja osaamisesta?

Skillwell perustuu laatuun ja luottamukseen. Olemme hankkineet kokemusta sekä ohjelmistotuotannosta että ohjelmistoliiketoiminnasta – emme ole vain osaajien välittäjä.

Ymmärrämme sekä asiakkaan että ohjelmistokehittäjän näkökulmat ja osaamme tuottaa ratkaisuja molempien kehittymiseksi.

Asiakastarpeen kattavassa kartoituksessa arvioimme parhaimmat vaihtoehdot ohjelmistokehittäjiksi. Tämän jälkeen tehdään haastattelut ja tarpeen mukaan muut arvioinnit (henkilöarviointi, koodikatselmointi). Arvioimme systemaattisesti myös asiakasta – miten ja miksi juuri tämä asiakasyritys sopisi tarjoamallemme Täsmäosaajalle. Tätä yhteensovittamista ei alalla tehdä, vaikka se on äärimmäisen tärkeää hyvän yhteistyön kannalta. Tämän prosessin päätteeksi on usein helppo tehdä valinta sopivimmista osaajista.

Minkälaisia toimeksiantoja voin jättää Skillwell-palveluun?

Toimeksianto voi olla niin pieneen kuin isoon tarpeeseen. Pieni täsmätehtävä on lyhimmillään muutaman tunnin ohjelmistokehitystehtävä. Pidempiaikainen toimeksianto kestää keskimäärin yli kolme kuukautta.  

Pyrkimyksemme on rakentaa pitkäaikaisia luottamukseen perustuvia asiakassuhteita. Pidempiaikainen toimeksianto voi olla esimerkiksi tuotekehitysprojekti tai asiakashanke. Pidempiaikainen toimeksianto voi koskea yksittäistä tai useampaa ohjelmistokehittäjää tai vaihtoehtoisesti kokonaista softatiimiä.

IT-asiantuntijayrityksille ja freelancereille

Mitä saan kun rekisteröidyn Skillwell-palveluun IT-asiantuntijayrityksenä tai freelancerina?

Pääset kuulemaan sinua kiinnostavista työmahdollisuuksista. Olet halutessasi mukana, kun kartoitamme ja tarjoamme osaamista yrityksille. Saat verkostomme kautta uusia mahdollisuuksia asiakastoimeksiantoihin.

Tulemme vuoden aikana kartoittamaan myös laajemmin ohjelmistoalan yrittäjien tarpeita – pääset mukaan vaikuttamaan siihen, millaisina koet alan tulevaisuuden näkymät.

Mitä Skillwell-palvelu maksaa yrittäjälle/freelancerille?

Rekisteröityminen on ilmaista. Jos sopiva toimeksianto löytyy ja käynnistyy, sovimme yhdessä veloituksista. Skillwell hoitaa puolestasi asiakaslaskutuksen ja toimeksiannon hallinnoinnin. Hintatason määrität itse. 

Olen freelancer, miksi minun kannattaa liittyä Skillwelliin?

Löydät helposti sinulle mieluisia työtehtäviä. Vaikutat itse osaamisesi ja ansiotasosi kehittymiseen sekä saat yhteyden toisiin ammattilaisiin.

Voit myös luonnollisesti jatkaa normaalisti toimeksiantojasi nykyisille asiakkaillesi. Huomioi, että Skillwellin avulla voit myös löytää lisäresursseja nykyisiin toimeksiantoihisi liittyen.

Olen IT-alan yrittäjä/toimitusjohtaja, liitynkö Skillwelliin vai oletteko kilpailija?

Liity – emme ole kilpailija. Autamme sinua saamaan lisää toimeksiantoja.

Lisäksi jos sinulla tai henkilöstölläsi on epätasaisia työkuormia, niin meidän kauttamme tulevilla toimeksiannoilla pystyt tasaamaan niitä.

Asiantuntijoille

Miten Skillwellin sähköinen palvelu tulee kehittymään osaajan näkökulmasta?

Missionamme on automatisoida osaamisen hankinta ja tarjonta sekä siihen liittyvä hallinnointi. Kehitämme palvelua ja sen ominaisuuksia eteenpäin sekä roadmappimme että saamamme asiakaspalautteen pohjalta. 

Haluan saada toimeksiantoja Skillwellin kautta, miten minun tulee toimia?

Liity palveluumme tästä. Viestimme aktiivisesti palvelun jäsenille uusista toimeksiantomahdollisuuksista.

Skillwell-alusta kehittyy jatkossa markkinapaikaksi, joka mahdollistaa työn tarjoamisen ja vastaanottamisen mahdollisimman helposti. Liittymällä jäseneksi olet mukana alustan tarjoamissa mahdollisuuksissa automaattisesti.

Minkä verran voin tehdä toimeksiantoja kuukaudessa/viikossa?

Pääperiaate on, että teet toimeksiantoja sinulle sopivan määrän.

Voit tehdä niitä esimerkiksi 10 tuntia viikossa, täyden työviikon tai sitten pidempiaikaisen toimeksiannon asiakasyritykseen. Sinä päätät.

Olen vakituisesti töissä softatalossa, voinko tehdä Skillwellin kautta töitä ja hankkia lisäansioita?

Skillwellin puolesta tämä sopii. Suosittelemme sinua sopimaan asiasta ennakkoon työnantajasi kanssa. Jos työnantajasi haluaa keskustella kanssamme, pyydä häntä ottamaan yhteyttä tiimimme.