Amazon Web Services – pilvipalveluiden hyödyt tuotekehityksessä

Pilvipalvelut yleistyvät huikealla vauhdilla. Aiemmin kysyttiin miksi pilveen, nyt kysymyksen asetelma on jo pidemmän aikaa ollut muodossa: milloin pilveen? Mutta mitkä ovat AWS:n hyödyt tuotekehityksen näkökulmasta?
Pilvipalvelut yleistyvät huikealla vauhdilla. Aiemmin kysyttiin miksi pilveen, nyt kysymyksen asetelma on jo pidemmän aikaa ollut muodossa: milloin pilveen? Pilvipalveluiden hyödyt, etenkin tuotekehityksessä, ovat lähes rajoittamattomat. Olit sitten startup-vaiheessa kehittämässä uutta palvelua tai tuotetta, tai pitkän aikaa toiminut konkari, joka haluaa modernisoida ja nopeuttaa omia palveluitaan, kerromme mitkä ovat AWS-ekosysteemin hyödyt tuotekehityksessä ja miten me olemme lähteneet rakentamaan palveluita Amazon Web Servicesin päälle.
Kokeilun halpuus
Yksi pilven ehdottomista valttikorteista liittyy innovoinnin nopeuteen ja kokeilujen edulliseen hintaan. Palveluiden käyttöönotto on nopeaa ja tehokasta, infrastruktuuriin ei tarvitse tehdä etukäteisinvestointeja, ja maksat vain siitä mitä käytät. Perinteisissä konesaleissa laskentatehoa ja kapasiteettia joudutaan ostamaan varalle ja varautumaan mahdollisiin piikkikuormiin, joten suurimman osan ajasta kallis hankittu rauta odottaa käyttäjäänsä.
Me Skillwellissä rakastamme Serverless-arkkitehtuuria (tunnetaan myös nimellä Functions as a Service) ja mikropalveluita, jotka mahdollistavat palveluiden kehittämisen tapahtumiin perustuvan toiminnan avulla. Serverlessin elastisuus ja skaalautuvuus eli palveluiden joustavuus pienistä käyttäjämääristä isojen massojen yhtäaikaisiin transaktioihin mahdollistaa palveluiden kustannustehokkaan kehittämisen. Serverlessin hienous on ehdottomasti siinä, että tuotekehityksen näkökulmasta voidaan keskittyä palvelun kehittämiseen, sen sijaan että kehittäjien pitäisi huolehtia intensiivisesti palvelimien kapasiteetin mitoittamisesta, riittävyydestä ja infrastruktuurin hallinnasta.
Uusien ominaisuuksien nopea käyttöönotto
Amazon Web Services on kehittänyt palvelutarjoamaansa hurjaa vauhtia vuodesta 2006 – uusia palveluita ja ominaisuuksia lanseerataan noin 500 kappaletta kvartaalissa. AWS:n osalta on hyvä pitää mielessä ekosysteemin tarjoamat palvelut ja mahdollisuudet. Esimerkiksi S3- ja RedShift tarjoavat valtavan tietovaraston. Hyödyntämällä palveluihin kerättyä liiketoimintadataa ja yhdistämällä niihin esimerkiksi tekoälyn ja koneoppimisen palveluita, voidaan saavuttaa huomattavia kilpailuetuja. Mitkä tekijät saavat esimerkiksi ilmaisen palvelun käyttäjät siirtymään maksullisiksi käyttäjiksi? Koneoppimisen ja tekoälyn avulla näitä yhdistäviä tekijöitä voidaan löytää ja hyödyntää kohdistamalla esimerkiksi mainontaa potentiaalisille maksaville asiakkaille.
Skaalaa voittavia ideoita nopeasti palveluiksi
Kerroinkin jo aiemmin AWS:n palveluiden skaalautuvuudesta ja elastisuudesta. Hyvänä käytännön esimerkkinä toimiii Philadelphian lastensairaala ja Edico Genome, jotka tekivät vuonna 2017 maailmanennätyksen tuhannen potilaan genomien laskennassa. Prosessi, joka kesti ensimmäisellä yrityksellä 13 vuotta ja maksoi miljardin ($), tehdään nyt tuhannelle potilaalle kahdessa tunnissa ja 35 minuutissa ja kapasiteetin käyttökustannukset potilastas kohden on saatu laskettua kolmeen dollariin. Amazonin palvelut tarjoavat myös mielenkiintoisia mahdollisuuksia tuotekehityksen näkökulmasta, esimerkiksi SPOT-instansseja hyödyntämällä voidaan laskentakapasiteettia ostaa tarpeen mukaan pilvestä tiettyjen hinnoittelusääntöjen mukaisesti, mikä mahdollistaa kustannustehokkaan kapasiteetin hyödyntämisen tarpeen mukaan.
Skillwellin kokemukset
Olemme Skillwellillä perehtyneet AWS:n sielunelämään jo tovin, ja saavutimme viikko sitten AWS:n Standard Consulting Partner -tason. Kokemuksiemme mukaan Serverless stackia hyödyntämällä:
Saamme aikaan asiakkaillemme nopeasti näkyviä tuloksia ja malli skaalautuu erittäin hyvin niin pienille kuin suurille palveluille ollen samalla erittäin kustannustehokas.
Kehittämämme Serverless stack mahdollistaa nopean ja helpon tuotekehityksen käynnistämisen.
Olemme kasvattamassa AWS-osaamistamme ja intohimomme kohteena ovat jo muutaman otteeseen mainittu AWS:n Serverless-palvelut, Big Data ja Datawarehouse-palvelut, IoT- sekä tekoäly- ja koneoppimisratkaisut. Pystymme tarjoamaan palveluillemme 24/7-tuen kumppaniverkostomme kautta.
Seuraava AWS-aiheinen blogimme käsittelee tarkemmin Skillwellin tarjoamia AWS-palveluita. Lisäksi kerromme marraskuun lopulla tuoreimmat pilviuutiset suoraan Las Vegasin Stripiltä AWS re:Invent -tapahtumasta!
Lue myös nämä:

Miten AWS Well-Architected edistää pilven turvallisuutta ja hallintaa?
Asiantuntijamme Jussi Immonen kirjoitti aiemmin yleisesti AWS:n Well-Architected Reviewistä (WAR) ja sen hyödyistä yritykselle. Tässä artikkelissa perehdytään Well-Architected...

Mikä on MVP ja sen edut ohjelmistokehityksessä
Olet luultavasti törmännyt termiin MVP lukiessasi blogeja, referensseja tai uutisia tuotekehityksestä ja erilaisista liiketoiminta ratkaisuista. Tässä blogissa avataan...

Uratarinoita: Kyvykkyys ei koskaan pärjää harjoittelulle
Skillwell etsii aina uusia huippuosaajia, ja siksi tiimimme kasvaa jatkuvasti! Uusina tulijoina ovat loistavat osaajat, Elina Vänttinen ja...