PROJEKTIN YHTEENVETO

Palvelu

Cloud Expert Service

Kokonainen AWS -asiantuntijatiimi käytössäsi silloin, kun tarvitset. Ei yksittäisten toimijoiden varassa kellumista, vaan aina tarpeesi täyttävää, skaalautuvaa huippuosaamista aina yrityksien start-up ja scale-up vaiheista eteenpäin.

Ratkaisu

Infrastruktuurin suunnittelu

Aplicom halusi digitaalisen tilausportaalin ja teki esiselvityksen Skillwellin kanssa. Esiselvityksen avulla saatiin ymmärrystä ja suunnitelma tilausportaalin kehittämiseen.

Aplicomilla haluttiin rakentaa digitaalinen tilauspalvelu, mutta ensin piti löytää paras tapa projektin toteuttamiseen. Skillwellin esiselvitys antoi projektille suunnan.

Aplicom on yksi euroopan johtavista ajoneuvotelematiikan ja IoT:n sekä niihin yhdistettävien ohjelmistojen kehittäjistä ja valmistajista. Vuonna 1990 perustettu yritys huomasi asiakkaiden kaipaavan B2B verkkokaupan tyylistä ostoportaalia. Virhetilauksia täytyi saada vähennettyä, ja koko tilausprosessia tehostaa.

Harri Mikkonen toimii Aplicomilla Head of Operations nimikkeellä, eli hän vastaa tilaustoimitusketjusta ja tuotteiden ja palveluiden toimittamisesta. ”Olemme todenneet, että asiakkaamme kaipaavat digitaalisia palveluita tuotteidemme tilaamisessa. Tähän tarpeeseen me Aplicomilla haluaisimme vastata tilausportaalilla,” Mikkonen kertoo. “Tilausportaali ei palveluna pelkästään antaisi mahdollisuutta verkkokauppatyyliseen ostamiseen, vaan myös mahdollistaisi asiakkaalle juuri tarpeeseen valitun tuotevariaation hankkimisen, mikä luonnollisesti vähentäisi tilausvirheiden mahdollisuutta. Meille on oleellista maksimoida toimitustäsmällisyys ympäri maailmaa oleville asiakkaillemme.” Mikkonen selittää.

“Nykytilanteessa tilaukset asikkailtamme saapuvat sähköpostitse, josta siirrämme sen toimitusprosessiin ERP:hen. Me uskomme firman volyymin kasvuun, eli liikevaihdon, myynnin ja tilausmäärien kasvuun. Tavoitteemme on mahdollistaa kasvu nykyisin resurssein prosesseja ja toimintaa tehostamalla,” hän selittää.

Mikä siis avuksi, kun digitaaliset tarpeet ovat moninaisia, ja jotain liiketoiminnan osa-aluetta haluttaisiin kehittää mahdollisimman fiksusti? “Halusin tehdä esiselvityksen missä me kerromme tarpeemme ja asiantuntijaorganisaatio kertoo toteuttamismahdollisuuksia ja laittaa niitä loogisiin kokonaisuuksiin.” Mikkonen kertaa. “Taustani on IT-liiketoiminnassa ja kyselin omilta kontakteiltani onnistuisiko tällainen projekti Skillwellin porukalta. Sain vahvan suosituksen.”

"Hyvin nopeasti luotiin selkeä ja hyvä keskusteluyhteys, mikä on ehdoton edellytys yhteistyön onnistumiselle"

Niinpä Mikkonen otti yhteyttä Skillwelliin, ja projekti polkaistiin käyntiin vauhdilla. “Skillwellin asiantuntijoiden ote tekemiseen oli konkreettinen ja suoraviivainen. Pidin siitä että ruvettiin heti tekemään töitä ja ylimääräiset digitaaliset humppa jumpat jäi pois,” hän selittää. Selvitystä työstettiin yhteisissä workshopeissa, jotka Aplicomin toiveiden mukaisesti järjestettiin tiiviillä aikataululla. “Hyvin nopeasti luotiin selkeä ja hyvä keskusteluyhteys, mikä on ehdoton edellytys yhteistyön onnistumiselle. Erityisesti pidin siitä että asiantuntijat uskalsivat kysyä ja haastaa eivätkä liian helpolla tyytyneet joihinkin vastauksiin,” Mikkonen kertaa. “Kyllä Skillwellin asiantuntijoiden kokemus tällaisista projekteista välittyi koko prosessin ajan,” hän lisää.

Lopputuotteena Aplicomille toimitettiin esiselvitys. Skillwellin esiselvityksessä huomioidaan aina myynnin ja asiakkaiden näkökulma sekä prosessin läpiviemisen tekniset vaatimukset. “Saatiin usean kymmenen sivun kattava, hyvin laadittu dokumentti, missä on sisällä liiketoimintalähtöisellä tietojärjestelmäkielellä dokumentoitu meidän tarve ja täsmennetty MVP (Minimum Viable Product) ja mahdollisia jatkokehitysmahdollisuuksia,” Mikkonen kertoo.

"Kummallista, että Suomen teollisuusalan yrityksissä ei ole enempää vastaavia ratkaisuja käytössä!"

Mikkonen on ollut todella tyytyväinen lopullisen selvityksen sisältöön. “Kyllä tällainen selvitys antaa ymmärrystä ja lisää tietoa. Muidenkin suomen teollisuuden ja pk-sektorin yritysten täytyisi lopettaa noista asioista puhuminen, ja hyvin nopeasti tilata ammattilaiselta selvitys. Asiat kun ei puhumalla parane, niin tällaisen esiselvityksen osto auttaa valtavasti. Minusta on kummallista että Suomen teollisuusalan yrityksissä ei ole enempää vastaavia ratkaisuja käytössä! Joskus yrityksissä ei ole ymmärrystä ostaa tämmöistä esiselvitystä ja luullaan että rahaa menee siinä hukkaan. Kukaan ei kuitenkaan voi tommoisia ratkaisuja ostaa mistään out-of-the-box, eikä ole olemassa mitään valmista ratkaisua joka sopii jokaisen yrityksen tilanteeseen. Jos valmiita ratkaisuja lähdetään kartoittamaan niin homma tyssää kyllä samantien,” Mikkonen valottaa.

Demo rakentui puolessa vuorokaudessa

Asiantuntijoiden apu on Aplicomilla koettu kultaakin kalliimmaksi. “Tarkoitus oli varmistaa että tilanteen selvitys tapahtuu nopeasti ja saamme tuoreimman tiedon modernin IT:n mahdollisuuksista,” Mikkonen selventää. “Voin suositella esiselvityksen teettämistä Skillwellillä uusia IT-ratkaisuja pohtiville yrityksille koska vain. Esiselvitystä rakentaneiden Jari Ikävalkon ja Juha-Tapio Tenon osaaminen todella puhutteli,” Mikkonen kertoo.

Skillwellin asiantuntijoiden kokemus tällaisten projektien läpiviennistä näkyi. “Kun Jarin puolessa vuorokaudessa tekemää demoratkaisua esiteltiin meidän myyjille he kysyivät vain että tarvitseeko muuta tehdä, eikö tuo ole tuossa,” Mikkonen päättää nauraen.

Lue myös nämä:

blog-post-image
Wellpro

Wellpro - Palauta näkymä omaan hyvinvointiisi...

blog-post-image
MyHomesID

MyHomesID-palvelualusta valmistui ketterän kehityksen mallilla...

blog-post-image
Mastos Oy

Vastuullista liiketoiminta Mastoksen avulla...

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2023