AWS Well-Architected Review tarjoaa johdonmukaisen tavan arvioida työkuormia ja toteuttaa ajan myötä skaalautuvia suunnitelmia. Virallisena AWS partnerina, Skillwell voi auttaa organisaatiotasi arvioimaan työkuormienne tilaa, suosittelemaan parannuksia ja implementoimaan AWS:n parhaita käytäntöjä arkkitehtuuriinne.

Skillwellin sertifioitu AWS-asiantuntija, Jussi Immonen, kertoo mitä hyötyä Well-Architected Review:sta on, ja miksi se pitäisi tehdä vuosittain.

Mikä on AWS Well Architected Review

AWS Well-Architected Review pitää sisällään ajatustenvaihtoa asiakasorganisaation relevanttien henkilöjen kanssa, parannettavien ja optimoitavien pilvirakenteiden löytämiseksi. Menetelmä luotiin arvioimaan noudattavatko tietyt arkkitehtuurit pilven parhaita käytäntöjä, onko pilviarkkitehtuuri turvallinen ja käytetäänkö pilven resursseja optimaalisesti.

Mikä on Well architected reviewin arvo, ja miten se voi auttaa sinua saavuttamaan liiketoimintatavoitteesi

Työskennellessämme AWS:n kanssa AWS:n Advanced Consulting Partner ja AWS Service Delivery Partner -kumppanina, olemme oppineet, että Well-Architected Review on välttämätön AWS:ää käyttäville yrityksille. Olemme tästä johtuen ryhtyneet sertifioiduksi Well-Architected Review -partneriksi.

Pilviarkkitehtuurin analyysin päätarkoituksena on tunnistaa arvioitavista palveluista kriittisiä ongelmia, joihin on mahdollisesti puututtava, ja alueita joita voidaan parantaa. Well-Architected Reviewin tulokseen perustuen pystyt kohdistamaan teknologia- ja liiketoimintatavoitteesi, ja saat joukon toimia, joilla parantaa työkuormasi suorituskykyä.

AWS Well-Architected Review:n aikana havaitut parannusehdotukset ovat tärkein arvo palvelun aikana, koska yrityksesi voi hyötyä niistä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

  • Parannettu turvallisuus monikerroksisilla suojaustoiminnoilla.

  • Parantaa järjestelmän tehokkuutta mahdollisten ongelmatilanteiden juurisyiden tunnistamisen jälkeen.

  • Työkuorman liiketoiminnan tuloksen ja siihen liittyvien kustannusten arvioinnin parantuminen

  • Työkuormien optimointi ja tehokas suunnittelu taustalla olevien järjestelmien korkean käyttöasteen ja maksimaalisen kustannustehokkuuden varmistamiseksi.

AWS Well-Architected Reviewin kuusi pilaria

Tehokkaan ja vakaan järjestelmän luomiseksi on noudatettava kuutta pääpilaria. AWS Well-Architected Review perustuu näihin pilareihin:

  • Operational Excellence - keskittyy järjestelmien käyttöön ja valvontaan sekä prosessien ja menettelytapojen jatkuvaan parantamiseen.

  • Security - keskittyy tietojen ja järjestelmien suojaamiseen.

  • Reliability - keskittyy pilvityökuormiin jotka suorittavat niille tarkoitettuja tehtäviä ja kuinka nopeasti ongelmatilanteista toivutaan.

  • Performance Efficiency - keskittyy IT- ja laskentaresurssien jäsenneltyyn ja virtaviivaistettuun allokointiin.

  • Cost Optimization - keskittyy välttämään tarpeettomia kustannuksia.

  • Sustainability - keskittyy minimoimaan pilvityökuormien ympäristövaikutukset.

Mikä on seuraava askel?

AWS Well-Architected kehys on yhdistelmä useita alueita, joiden avulla AWS-asiakkaat ja -käyttäjät voivat rakentaa luotettavia ja skaalautuvia pilviarkkitehtuureja ja ratkaisuja.

Jos et ole toteuttanut Well-Architected Review:tä ympäristössäsi viimeiseen 12–18 kuukauteen, tai et ollenkaan, niin suosittelemme, että otat yhteyttä AWS -sertifioituun ammattilaiseen ja aloitat Well-Architected prosessin.

Lue lisää Well-Architected review -ratkaisustamme: Analyysi- ja ratkaisupalvelu - Skillwell Well-Architected Review

Uutena ratkaisuna tarjoamme yhden haluamasi pilarin Well-Architected Review:n ilmaiseksi yrityksellesi tai organisaatiollesi. Yhden pilarin arvioinnin jälkeen voit halutessasi jatkaa kokonaisvaltaiseen Well-Architected Review:iin, jossa käymme AWS -työkuormasi läpi kauttaaltaan.

Voit tutustua yhden pilarin tarjoukseen täältä.

Lue myös nämä:

blog-post-image
Tiimi
AWS
Asiantuntija
AWS Summit Stockholm 2024 pähkinänkuoressa

Harri ja Jari osallistuivat AWS Summit Stockholm 2024 -tapahtumaan, jossa käsiteltiin mm. generatiivista tekoälyä. Tapahtuma tarjosi yli 50...

blog-post-image
Käyttöliittymäkehitys
SaaS
UX / UI: Miten kehittää käyttäjäystävällisiä ja intuitiivisia sovelluksia

Oletko koskaan miettinyt, kuinka paljon käyttäjäkokemuksella (UX) ja käyttöliittymällä (UI) on vaikutusta käyttäjiin? Tässä artikkelissa käsittelemme, millaisen vaikutuksen...

blog-post-image
AWS
Asiantuntija
SaaS
Generatiivinen tekoäly (Generative AI) yritystoiminnassa

Tutustu miten generatiivinen tekoäly (Generative AI) voi auttaa yritysten toiminnan tehostamisessa ja kilpailukyvyn parantamisessa....

Ota meihin yhteyttä

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2023