Harrin havaintoja osa 1 – Kolmen kuukauden MVP koodaripulasta

17/1/2018

Harri Ilvonen

Skillwellin Harri testasi kenttäkokeessaan, olemmeko löytäneet koodaripulasta riittävän suuren ongelman sekä riittävän hyvän ratkaisun siihen, jotta liiketoiminnan odotukset täyttyvät.

Olen tehnyt viimeiset kolme kuukautta Skillwell-konseptimme kenttäkoetta – olen siis ollut palvelumme MVP. En siis joukkueen tärkein pelaaja vaan Minimum Viable Product -roolissa. Kyseessä on ollut testijakso, jonka avulla olemme selvittäneet olemmeko löytäneet riittävän suuren ongelman (=koodaripula) sekä riittävän hyvän ratkaisun siihen, jotta liiketoiminnan odotukset täyttyvät.

Mitä olen siis kenttäkokeessani tehnyt?

Teimme syksyllä sopimuksen Unity Groupin kanssa puolalaisten kokeneiden koodareiden käyttämisestä suomalaisissa yrityksissä poistamassa koodaripulaa. Olen siis käytännössä koettanut ymmärtää asiakkaiden koodaritarpeita ja tuottanut siihen erilaisia kaupallisia ratkaisuja puolalaisten kokeneiden koodareiden avulla. Tähän mennessä on selvinnyt esimerkiksi seuraavaa:‍

Väittämä Totta / Tarua

 • Suomessa on pulaa koodareista: 

  Totta

 • Puolalaisille koodareille on kysyntää Suomessa: 

  Totta

 • Kaikki suomalaiset koodaripulasta kärsivät yhtiöt ovat valmiita palkkaamaan puolalaisen koodarin: 

  Tarua

 • Kaikki suomalaiset koodaripulasta kärsivät yhtiöt ovat valmiita palkkaamaan koodarin, joka tekee työnsä pääsääntöisesti etänä: 

  Tarua

 • Suomesta löytyy koodaripulasta kärsiviä yhtiöitä, jotka palkkavaat puolalaisen koodarin: 

  Totta

 • Suomesta löytyy koodaripulasta kärsiviä yhtiöitä, jotka palkkavaat koodarin joka tekee työnsä pääsääntöisesti etänä: 

  Totta

 • Suomesta löytyy koodaripulasta kärsiviä yhtiöitä, jotka ovat huomanneet, että pääsääntöisesti etänä töitä tekevä puolainen koodari on erinomainen, osaava ja tehokas vaihtoehto: 

  Totta

Ensimmäisen MVP-jakson päätteeksi voin siis todeta, että olemme todentaneet koodaripulan olevan todellinen ja, että meillä on tarjota siihen ratkaisuja. Hienoa!

Kiitokset teille kaikille asiakkaille, keiden kanssa olen saanut keskustella tilanteistanne koodaripulaan liittyen. Erityiset kiitokset lisäksi teille, jotka olette jo luottaneet meihin, tarjoamaamme ratkaisuun ja olemme päässet helpottamaan koodaripulaanne.

On todettava, että näitä lukuisia keskusteluja teidän liiketoiminnan vetäjien ja yritysten muiden avainhenkilöiden kanssa on helpottanut se, että olin itse aiemmin samassa asemassa kymmenisen vuotta ratkomassa kasvuyrityksen koodaripulaa. On ollut helppo samaistua tilanteisiinne mutta samalla on ollut ilo tuottaa ratkaisuvaihtoehtoja teille.

Uusi Skillwell-palvelumme laajentaa palveluvalikoimaamme merkittävästi, mutta pysymme saman peruskysymyksen äärellä – kuinka helpotamme koodaripulaa. Kenttäkokeet jatkuvat ja kerron havainnoistani lisää kevään kuluessa. Kiitoksia ja rekisteröitykäähän Skillwelliin. 

Terveisin,

Harri

Lue myös nämä:

blog-post-image
AWS
Well Architected
Miten AWS Well-Architected edistää pilven turvallisuutta ja hallintaa?

Asiantuntijamme Jussi Immonen kirjoitti aiemmin yleisesti AWS:n Well-Architected Reviewistä (WAR) ja sen hyödyistä yritykselle. Tässä artikkelissa perehdytään Well-Architected...

blog-post-image
SaaS
Mikä on MVP ja sen edut ohjelmistokehityksessä

Olet luultavasti törmännyt termiin MVP lukiessasi blogeja, referensseja tai uutisia tuotekehityksestä ja erilaisista liiketoiminta ratkaisuista. Tässä blogissa avataan...

blog-post-image
Tiimi
Asiantuntija
AWS
Uratarinoita: Kyvykkyys ei koskaan pärjää harjoittelulle

Skillwell etsii aina uusia huippuosaajia, ja siksi tiimimme kasvaa jatkuvasti! Uusina tulijoina ovat loistavat osaajat, Elina Vänttinen ja...

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2023