Kahvikutsu napin painalluksella – Skillwell toi IoT:n taukohuoneisiin

15/1/2019

Outi Kaakkuri

Tekeekö työpaikalla mieli kahvia, muttet jaksa lähteä keittiöön katsomaan, onko sumppia enää yhtään pannussa? Skillwell ratkaisi ongelman kahvikutsupainikkeella!

Julkisiin tiloihin on ilmestynyt asioiden internetiä eli IoT:tä vähän sinne sun tänne. Yleisestä wc:stä voi löytyä nappi, jota painamalla henkilökunta tai siivousfirma saa pyynnön tuoda lisää puhdasta käsipyyhettä. Sinunkin toimistossa saattaa olla painike, jonka painallus tekee automaattisen tilauksen, kun tulostuspaperi, pesuaine tai kahvi on päässyt loppumaan.

Skillwell päätti päivittää myös Jyväskylän uudenkarhean Crazy Townin ajan hermoille hankkimalla yhteisiin keittiötiloihin kahvikutsupainikkeen.

Miten se toimii?

Kahvipainikkeen toimintaperiaate on yksinkertainen. Kun joku on keittänyt kahvia, siitä voi kertoa muille nappia painamalla. Painallus lähettää viestin pikaviestintäsovellus Slackiin, jossa kahvibotille on perustettu oma kanava.

Kahvikutsun pamahtaessa kanavalle, voi jokainen puntaroida oman kahvihampaansa kolotuksen astetta. Mikäli kofeiinin tarve lähentelee huippuaan, on syytä suunnata yhteiseen kahvihetkeen. 

Miten se toimii konepellin alla?

Hypätäänpä sitten tekniikan puolelle. Kyseessä on siis AWS:n IoT-painike, johon saa ohjelmoitua kolme eri toimintoa. Lyhyt painallus, tuplaklikkaus sekä pitkä painallus. Näihin toimintoihin voidaan liittää haluttua toimintalogiikkaa.

Käytännössä homma toimii niin, että IoT-painike rekisteröidään AWS:n IoT Core -palveluun, ja painikkeelle luodaan omat sertifikaatit, jotka sallivat keskustelun AWS:n palveluiden kanssa. Painike liitetään lähiverkkoon WiFi:n kautta ja sertifikaatit lisätään painikkeelle. Kun keskustelu AWS:n pilven kanssa on saatu tulille, toimii IoT-painikkeen painallus herätteenä lambda-funktiolle.

Meidän tapauksessamme Slack-keskusteluyhteisöön luotiin uusi applikaatio, jolle lisätään sisääntuleva webhook. Eli kun Slack-yhteisölle tulee tietty kutsu, tapahtuu tietty asia. Halusimme korostaa yhteisöllisyyttä ja pyytää porukkaa yhteiselle kahvisessiolle kuuman kupposen ääreen. Kun nämä toiminnallisuudet nidotaan yhteen, toimii IoT-painikkeen painallus herätteenä (trigger) lambda-funktiolle, joka lähettää viestin Slack-palvelulle, joka julkaisee Slack-keskustelukanavalla halutun viestin kahvin saatavuudesta.

Yksinkertaista, eikö?

Lue myös nämä:

blog-post-image
AWS
Well Architected
Miten AWS Well-Architected edistää pilven turvallisuutta ja hallintaa?

Asiantuntijamme Jussi Immonen kirjoitti aiemmin yleisesti AWS:n Well-Architected Reviewistä (WAR) ja sen hyödyistä yritykselle. Tässä artikkelissa perehdytään Well-Architected...

blog-post-image
SaaS
Mikä on MVP ja sen edut ohjelmistokehityksessä

Olet luultavasti törmännyt termiin MVP lukiessasi blogeja, referensseja tai uutisia tuotekehityksestä ja erilaisista liiketoiminta ratkaisuista. Tässä blogissa avataan...

blog-post-image
Tiimi
Asiantuntija
AWS
Uratarinoita: Kyvykkyys ei koskaan pärjää harjoittelulle

Skillwell etsii aina uusia huippuosaajia, ja siksi tiimimme kasvaa jatkuvasti! Uusina tulijoina ovat loistavat osaajat, Elina Vänttinen ja...

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2023