Ovatko IT-asiat aiheuttaneet päänvaivaa viime aikoina? Tökkiikö toteutukset vai etkö ole vielä päässyt kunnolla alkuun? Tunnistatko itsesi alla kuvatuista tilanteista? 

  1. Sinulla on loistava bisnesidea ja paloa toteuttaa se mutta et tiedä, millaista IT-osaamista tarvitaan ja, miten palvelu tai tuote pitäisi toteuttaa teknisesti. Insinöörienosi ja naapurin Markku ovat jo kyllästyneet jatkuviin avunpyyntöihisi ja kehottaneet hankkimaan IT- partnerin. 

  2. Sinulla on tekninen kaveri tiimissä, ja hän tietää miten palvelua tai tuotetta pitää kehittää eteenpäin. Enää teiltä puuttuu devaajat. Voit olla aivan alussa, tai kaivata eteenpäin vientiä jo pidempään toimineen toteutuksen kanssa. 

Eipä hätää! Sinun ei tarvitse itse osata edetä – me autamme kyllä. Tiedämme, että Health Startup Industryn tutkimuksessa rekrytointi nousi esiin yhtenä Go-To-Market -vaiheen suurimpana haasteena. Miksi näin on? Devaajien (Kohdasta 1 itsensä tunnistaneet – ne on niitä developereita, eli www-kehittäjiä, just niitä mitä tarviitte) löytäminen on hankalaa, rekryprosessit on pitkiä, osaamisen tarve voi muuttua nopeasti eikä aina edes tiedetä, millaista osaamista tarvitaan. 

Useimmiten oikea tie on löytää hyvä IT-partneri, joka etsii sopivat osaajat ja auttaa palvelun rakentamisessa. 

Onnistunut partnerin valinta minimoi riskit esimerkiksi mahdollistamalla tiimin muokkaamisen muuttuvien tarpeiden mukaan, ja mahdollistaa nopean markkinoille pääsyn. 

Miten varmistat, että IT-partneri on juuri sinulle SE OIKEA? 

  1. Valitse partneri, johon aidosti luotat. Perhettä ei perusteta, eikä IT-hommia hoideta millään pettävällä jäällä. No ei, kuulostaa ehkä hömpältä muttei ole sitä. Ihmisten välinen yhteistyö on koko homman perusta. Mieti, onko tämä henkilö ja tämä tiimi sopiva, luotatko heihin? Uuden ihastuksen exälle ei ehkä kannata soittaa (vaikuttaa hieman pelottavalta), mutta IT-partnerin nykyiset ja entiset asiakkaat ovat loistava tietolähde kumppanin luotettavuutta arvioitaessa. Suoraan syvään päähän ei myöskään IT-partnerin kanssa tarvitse hypätä – yhteistyön voi aloittaa pienemmällä projektilla ja testata työn laatua ja yhteispelin sujuvuutta. 

  2. Partnerilla tulee olla teknologiaosaamista ja kokemusta vastaavista toteutuksista. Varmista, että partnerilla on vahva osaaminen eri teknologioista ja laaja verkosto IT-alan osaajia. Partnerin täytyy osata ja haluta neuvoa (kärsivällisemmin kuin se alun insinöörieno ja varsinkin naapurin Markku) miten ja millä teknologialla palvelu kannattaa toteuttaa. Tärkeää on myös nähdä millaista osaamista homman maaliin viemiseen tarvitaan. 

  3. Partnerin täytyy ymmärtää bisnestavoitteesi. Menestyksekäs yhteistyö pohjautuu sille, että partneri ymmärtää bisnestavoitteesi ja haluaa nähdä sinun onnistuvan. Kun molemmat osapuolet haluavat onnistua on mahdollista käydä sparraavaa keskustelua bisnestavoitteisiin liittyen. 

IT-partnereissa on eroa, joten ole olla tarkkana! 

”Olen itse ollut mukana projektissa, jossa IT-partnerimme ei hoitanut osuuttaan niin mallikkaasti, kuin olisi voinut toivoa. Tekninen toteutus osoittautui liian myöhäisessä vaiheessa huonoksi ja vaikeasti skaalautuvaksi. Kehitysideoita ei juuri tullut eikä partneria tainnut kiinnostaa meidän bisnes, joten yhteydenpito oli vähäistä ja tapahtui aina meidän aloitteesta. Emme vain tainneet olla heille kiinnostava asiakas.” 

Kunhan olet tarkkana, tunnistat kyllä partnerin, joka aidosti haluaa aloittaa yhteistyön ja innostuu toteutuksesta. 

Entäs sitten meidän Skillwell? 

Me Skillwellissä lähdemme asiakkaidemme kanssa liikkeelle usein esiselvityksellä, jossa yhdessä asiakkaan kanssa kartoitamme tarpeet olemassa olevan järjestelmän uusimiseksi tai uuden järjestelmän/palvelun rakentamiseksi. Esiselvityksessä esimerkiksi käydään läpi, millainen asiakaspolku on ja miten sisäiset prosessit hoidetaan asiakaspolun eri vaiheissa. Paneudumme myös teknisiin vaatimuksiin, ja kartoitamme olemassa olevat ja tarvittavat uudet kyvykkyydet. 

Mallimme toimii, olipa yrityksesi sitten startup tai jo kasvava yritys. Esiselvityksessä tahtotila kirkastuu ja tavoitteet selkenevät. Saat suunnitelman kehityksen roadmapista sekä tarkentuneen näkemyksen aikataulusta ja kustannuksista. Esiselvitys myös helpottaa myös sen arviointia, miten ja millä teknologialla toteutus kannattaa rakentaa. 

Meille Skillwellissä on tärkeää asiakkaidemme ja heidän loppuasiakkaidensa auttaminen. Tällöin kaikki lähtee siitä, että ymmärretään asiakkaan liiketoiminnan tavoitteet, ja sitten tehdään yhdessä fiksuja digitaalisia ratkaisuja. Miten on sinun yrityksesi laita joko sinulta löytyy tällainen partneri? 

Järjestämme 5.9.2019 Popup-Klinikan, ja olet tervetullut moikkaamaan meitä ja keskustelemaan, bisneksesi viemisestä seuraavalle tasolle. Varaa aikasi tästä! Paikka Maria 01.

* Health Startup Industryn tulokset ovat alustavia ja tutkimus julkaistaan kokonaisuudessaan syksyllä 2019.

Lue myös nämä:

blog-post-image
SaaS
Asiantuntija
Ketterä kehitys lyhyesti

Nopeasti muuttuvassa ohjelmistokehityksen maailmassa, missä ainoa pysyvä tekijä on muutos, perinteiset kehitysmenetelmät usein voivat joutua kamppailemaan pysyäkseen...

blog-post-image
AWS
Asiantuntija
SaaS
Uusi virstanpylväs: Jari Ikävalko on nyt AWS Ambassador!

Olemme ylpeitä voidessamme ilmoittaa merkittävästä virstanpylväästä matkallamme - Skillwellin pilviarkkitehti Jari Ikävalko on saavuttanut AWS Ambassador -statuksen. Tämä...

blog-post-image
SaaS
Tulevaisuuden purkaminen: 4 Saas-trendiä yrityksille

SaaS on ohjelmistojakelutapa, jossa loppukäyttäjä ei osta itse ohjelmistoa, vaan sen käyttöoikeuden. SaaS:n suosio on ollut erityisen kasvussa...

Ota meihin yhteyttä

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2023