Oletko sittenkään niin hyvä koodari kuin olet kuvitellut? Sujuisiko sinulta koodaaminen sokkona? Skillwellin Mika ja Eelis lähtivät testaamaan koodaustaitojaan eilen Jyväskylässä järjestettyyn Code in the Dark -tapahtumaan.

Tapahtuman idea on koodata 15 minuutissa annetun verkkosivun kuvakaappauksesta toisinto HTML:ää ja CSS:ää käyttäen. Oman mausteensa ja hankaluutensa haasteeseen antaa se, ettei tuotosta saa esikatsella ollenkaan, vaan sivu täytyy pystyä visualisoimaan omassa mielessä.

Finaalipaikka aukesi

Mika ylsi finaaliin koodattuaan ensimmäisellä kierroksella Airbnb:n kirjautumissivun lähes täydellisesti oikein. Kilpailua seuranneiden keskuudessa supistiin Mikan hyvistä mahdollisuuksista yltää finaaliin, sillä hän oli yleisön mukaan ainoa, joka käytti HTML:n semanttisia elementtejä.

"Mikan koodaus sujui luontevasti ja hän näytti hallitsevan hommansa myös paineen alla", koodausta paikan päällä seurannut Eelis kertoo, muttei halua kommentoida omaa suoritustaan.

Neljää parasta kilpailijaa vastassa finaalikierroksella oli Foo Fightersin kotisivu, jossa esimerkiksi bändin jäsenet piti sijoittaa oikealla tavalla sivun taustalle. Tämä tuotti Mikalle hieman hankaluuksia ja lopulta koko kisan voitto lipesi käsistä.

Voittaja sai maineen ja kunnian lisäksi palkinnoksi The C64 Mini -pelikosolin

"Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja tunnelmallinen, kiitos siitä Intergalacticolle! Olin innoissani ensimmäistä kertaa mukana ja jäi hyvä fiilis, vaikka jäinkin nuolemaan näppejäni vierustoverin poistuessa Commodoren kanssa. Ensi vuonna uudestaan, ehkä silloin käytetään aitoa Code in the Dark -editoria kenties?" Mika kommentoi tunnelmiaan.

Lue myös nämä:

blog-post-image
SaaS
5 syytä valita AWS SaaS-projektillesi

Viime vuosina kiinnostus software as a service (SaaS) kohtaan on kasvanut merkittävästi. Kaikenkokoiset yritykset siirtyvät yhä enemmän pilveen...

blog-post-image
Käyttöliittymäkehitys
Asiantuntija
Miksi Mobile First Design on tärkeää palvelukehityksessä ja kuinka se vaikuttaa käyttökokemukseen

Mobile First Design on suunnittelutapa, joka asettaa etusijalle mobiililaitteiden käyttäjät tietokoneiden tai muiden laitteiden käyttäjien sijaan. Asiantuntijamme Rasmus...

blog-post-image
AWS
Well Architected
Miten AWS Well-Architected edistää pilven turvallisuutta ja hallintaa?

Asiantuntijamme Jussi Immonen kirjoitti aiemmin yleisesti AWS:n Well-Architected Reviewistä (WAR) ja sen hyödyistä yritykselle. Tässä artikkelissa perehdytään Well-Architected...

Ota meihin yhteyttä

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2023