Koronavirus leviää leviämistään. Yllätyksenä tuli, kuinka nopeasti tämä muutti meidän kaikkien arjen. Useassa maassa mm. koulut, teatterit ja uimahallit ovat kiinni ja konsertit, urheilutapahtumat ja muut massatapahtumat peruttu. Suomessakin tämä on totta, mikä näkyy esimerkiksi siten, että lapset jäävät pois kouluista ja monet siirtyvät täysin etätöihin. Tapahtumia perutaan, palaverit pidetään online ja kaupoista ostetaan säilykkeitä ja wc-paperia.

Kaikkea turhaa kanssakäymistä on vältettävä, asiat ja työt pitää hoitaa etänä puhelimen ja tietokoneen avulla. Näiden asioiden kanssa yritykset kamppailevat työntekijöiden siirtyessä etätöihin. Mutta onko yrityksillä valmius tähän?

Osassa yrityksistä tämä onnistuu luontevasti, joissain tämä on ollut arkipäivää jo useamman vuoden ajan, mutta edelleen osassa yrityksiä tämä aiheuttaa ongelmia. Erityisesti ongelmia juuri nyt saattaa aiheuttaa voimakas siirtymä etätyöhön. Muutamia huomioita, joita on tähän liittyen kantautunut korviin sekä Suomesta, että muualta maailmasta: 

  • VPN-yhteydet ovat ruuhkautuneet

  • Nykyiset online- ja videokonferenssipalvelut ovat ruuhkautumassa 

  • Tehotyöasemat ovat toimistolla 

  • Kotiyhteyksien kapasiteetti saattaa loppua kesken 

Mikä sitten avuksi ja vielä nopealla aikataululla?

Nyt jos koskaan tarvitaan toimivat yhteydet, saumaton pääsy yrityksen resursseihin sekä helppo ja toimiva kommunikointi netin ylitse työkavereiden ja asiakkaiden kanssa. Tämä pitäisi toteuttaa vielä etänä ja mahdollistaa useamman työpisteen liittäminen. 

Pystymme auttamaan sinua!

Koronaviruksesta huolimatta on tärkeää taata yritysten toiminnan jatkuminen mahdollisimman vähin häiriöin. Vaikka koronavirukselle emme voi mitään, pystymme auttamaan yritystäsi säilyttämään työnteon jatkuvuuden ja tehokkuuden mm. seuraavien palveluiden avulla: 

Virtuaaliset työasemat toimivat hallittuna palveluna, niitä on helppoa ottaa käyttöön pilvestä ja yhdistää firman verkkoon. Amazon WorkSpacen ja virtuaalisen konesalin avulla voimme yhdistää pilven resurssit firmasi verkkoon ja rakentaa tarvittavan lisäkapasiteetin ja virtuaalisten työasemien palvelut nopeasti pilven avulla. Voit käyttää virtuaalisia työasemia esimerkiksi chromebook-tableteilla. Työasemille on mahdollista asentaa tarvitsemasi sovellukset tai paketoida ne valmiiksi asennettaviksi palveluiksi.

Etätyön lisääntyessä AWS WorkSpaces -palvelu tuo helpotusta esimerkiksi seuraaviin käytännön ongelmiin ja tarpeisiin:

1. Kuormittuneet VPN-yhteydet:

- Amazon WorkSpaces -palvelu käyttää vain yhtä yrityksen VPN-yhteyttä palvelun käyttäjämääristä huolimatta

2. Tehotyöasemat etätyöhön:

- Amazon WorkSpaces -palvelulla saat käyttöösi työaseman tarvitseman laskentatehon ja siihen liittyvät sovellukset AWS:n pilvestä

3. Kuormittunut etätyöpisteen yhteys:

- Amazon WorkSpaces -palvelulla saat työkäyttöön tarvittavan datayhteyden, jolla käytät sovelluksia pilvessä. 

4. Video- ja konferenssipalvelut:

- Amazon Chime tarjoaa online-kokous- ja videokonferenssiominaisuudet. Saat valmiin ratkaisun sisäiseen ja ulkoiseen viestintään.

Jos nämä asiat mietityttävät niin ota nyt yhteys meihin. Palvelu saadaan yrityksesi käyttöön nopeimmillaan muutamissa tunneissa. 

HUOM! Palvelut etätyöskentelyyn

Aikoina, joissa VPN-liikenne ja videokonferenssipalvelut ovat ylikuormittuneita, on oltava vaihtoehto, joka antaa meille kaikille mahdollisuuden työskennellä etäyhteyksien kautta. Amazon WorkSpaces -palvelun avulla voimme auttaa yritystäsi luomaan kunnon etätyömahdollisuudet.

Yhdistäminen organisaation resursseihin on helppoa, koska vain yksi VPN-yhteys tarvitaan yhteyden muodostamiseksi Amazon WorkSpaces -tiimistä tiimin sisäisiin resursseihin.

Etätyöskentely kotoa - Tarjous

1. huhtikuuta alkaen Amazon tarjoaa Amazon WorkSpaces -sovellusta jopa 50 käyttäjälle ilmaiseksi uusille WorkSpaces-asiakkaille. Tarjous on saatavana 30. kesäkuuta 2020. Tämä tarjous sisältää Amazonin Standard-, Value- ja Performance-paketit. 

Ota yhteyttä - niin laitetaan asia kuntoon!

Lue myös nämä:

blog-post-image
SaaS
5 syytä valita AWS SaaS-projektillesi

Viime vuosina kiinnostus software as a service (SaaS) kohtaan on kasvanut merkittävästi. Kaikenkokoiset yritykset siirtyvät yhä enemmän pilveen...

blog-post-image
Käyttöliittymäkehitys
Asiantuntija
Miksi Mobile First Design on tärkeää palvelukehityksessä ja kuinka se vaikuttaa käyttökokemukseen

Mobile First Design on suunnittelutapa, joka asettaa etusijalle mobiililaitteiden käyttäjät tietokoneiden tai muiden laitteiden käyttäjien sijaan. Asiantuntijamme Rasmus...

blog-post-image
AWS
Well Architected
Miten AWS Well-Architected edistää pilven turvallisuutta ja hallintaa?

Asiantuntijamme Jussi Immonen kirjoitti aiemmin yleisesti AWS:n Well-Architected Reviewistä (WAR) ja sen hyödyistä yritykselle. Tässä artikkelissa perehdytään Well-Architected...

Ota meihin yhteyttä

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2023