Mörkö-huuman jälkimainingeissa on esitetty monenlaisia näkemyksiä miksi Suomi voitti MM-kultaa. Kovin harva meistä pääsee mittaamaan itseään MM-areenoilla mutta aika usein meillä on joku tilanne päällä mistä pyrimme selviämään voittajina yksin tai yhdessä. 

Esimerkki: valmentaja mahdollisti joukkkueensa voiton 

Olin keväällä yhtenä viikonloppuna noin kymmenessä pelissä toimitsijana. Tällä kertaa toimitsija-aitio sijaitsi joukkueiden vaihtoaitioiden välissä siten, että siitä pystyi hyvin havainnoimaan molempien joukkueiden valmennuksen (sekä pelaajien) toimintaa. 

Eri joukkueiden valmentajien valmennustyylit olivat luonnollisesti vaihtelevia. Jokainen kuitenkin pyrki valmentamaan parhaan kykynsä mukaisesti. Viimeisenä otteluna edessä oli turnauksen loppuottelu. 

Valmentaja luo itseluottamusta ja rohkeutta

Loppuottelu alkoi toisen joukkueen voimakkaalla painostuksella. Mielenkiintoisin havainto liittyy tähän vaiheeseen. Alakynnessä olleen joukkueen valmentaja kävi rauhallisesti mutta hyvin aktiivisesti pelaajiaan lävitse: LUOTA ITSEESI, OLE ROHKEA, USKALLA YRITTÄÄ.

Tiukassa tilanteessa tämä valmentaja loi siis pelaajiinsa itseluottamusta, uskallusta ja rohkeutta. Omasta mielestä peli ratkesi tähän ja tämä oli ensisijainen syy mikä toi voiton joukkueelle. 

Joukkue alkoi siis päästä peliin mukaan ja pelaajat luottivat itseensä, toisiinsa ja valmentajaansa. Peli alkoi kääntymään ja alussa alakynnessä ollut joukkue otti lopulta selvän voiton. Oman arvioni mukaan tämä turnausvoitto saavutettiin nimenomaan turnauksen parhaalla valmennuksella - ei välttämättä parhailla yksilöillä. Pelin päättyessä itselle tuli hyvä fiilis voittaneen joukkueen pelaajien ja valmennuksen puolesta.

Miten sinä johdat?

Kysymys kuuluukin - miten sinä johdat omaa tiimiäisi etenkin tiukoissa tilanteissa ? Luotko riittävästi uskoa, rohkeutta ja itseluottamusta?

Lue myös nämä:

blog-post-image
SaaS
Asiantuntija
Ketterä kehitys lyhyesti

Nopeasti muuttuvassa ohjelmistokehityksen maailmassa, missä ainoa pysyvä tekijä on muutos, perinteiset kehitysmenetelmät usein voivat joutua kamppailemaan pysyäkseen...

blog-post-image
AWS
Asiantuntija
SaaS
Uusi virstanpylväs: Jari Ikävalko on nyt AWS Ambassador!

Olemme ylpeitä voidessamme ilmoittaa merkittävästä virstanpylväästä matkallamme - Skillwellin pilviarkkitehti Jari Ikävalko on saavuttanut AWS Ambassador -statuksen. Tämä...

blog-post-image
SaaS
Tulevaisuuden purkaminen: 4 Saas-trendiä yrityksille

SaaS on ohjelmistojakelutapa, jossa loppukäyttäjä ei osta itse ohjelmistoa, vaan sen käyttöoikeuden. SaaS:n suosio on ollut erityisen kasvussa...

Ota meihin yhteyttä

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2023