Mitä ovat pilviasiantuntijapalvelut?

Teknologioiden kehittyessä ja lisääntyessä, yhden henkilön on mahdoton pitää kaikista langoista kiinni. Eri teknologioiden määrän kasvaessa, on moni yritys siirtynyt tekemään yhteistyötä ulkoisen tiimin kanssa.

Ulkoiset asiantuntijat voivat kehittää ja ylläpitää esimerkiksi taustateknologioita, kuten Amazon Web Services (AWS) pilvipalveluita, antaen asiakkaan omalle kehitystiimille mahdollisuuden keskittyä olennaiseen liiketoimintaan.

Pilvipalvelujentarjoajia on monia, ja niillä on kaikilla omanlaisensa toimintaperiaatteet ja teknologiat. Suurimpia pilvipalvelutarjoajia ovat Gartnerin tutkimuksen mukaan Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure sekä Google Cloud Platform.

Koska pilvipalvelujen palveluiden määrä on todella kattava, on hyvin vaativaa yhdelle kehittäjälle hallita jokaista yksittäistä palvelua samalla kun tekee pääasiallisesti kehitystyötä.

Esimerkiksi Amazon Web Services tarjoaa yli 200 erilaista toistensa kanssa integroivaa palvelua. Tietenkään kaikki yritykset eivät hyödynnä näistä muuta kuin pienen osan, mutta jo muutaman palvelun parhaiden käytäntöjen mukainen kehittäminen vaatii paljon osaamista ja tietotaitoa.

Pilvipalvelujen sekä niiden asiantuntijoiden avulla, yritykset voivat rakentaa ja ylläpitää moderneja digitaalisia palveluita tehokkaasti ja turvallisesti.

Mitä kuuluu pilviasiantuntijan työnkuvaan?

Pilvipalveluasiantuntijan rooli voi olla sopimuksesta ja asiakkaan tilanteesta riippuen hyvinkin monipuolinen. Yleisesti työnkuvaan kuuluu asiakasyrityksen pilviarkkitehtuurin suunnittelu, kehitys, hallinta ja tuki.

Pilvipalveluasiantuntijan työnkuva asiakasyrityksessä voi vaihdella täydestä pilviarkkitehtuurin hallinnasta, pelkästään ajoittaiseen konsultointiin.

“Pilviasiantuntija” on laaja käsite ja pitää sisällään monia ammattinimikkeitä, joilla kaikilla omat osaamisensa, vaikkakin osaamiset menevät usein päällekkäin. Skillwellin monipuolisilta asiantuntijoilta löytyy kaikki tämä osaaminen pilviasiantuntijan saappaiden täyttämiseen, mihin tahansa kokonaisuuteen tai projektiin.

Skillwell Cloud Expert Service

"Skillwell vakuutti meidät kartoitusvaiheessa: he ymmärsivät tarpeemme todella nopeasti ja helposti. Heillä oli heti varmuus ja työkalut ratkaista ongelmamme", kertoo JAMIXin operatiivinen johtaja Timo Lehto.

Ottaessasi Skillwellin pilviasiantuntija -kumppaniksesi et saa vain yhden ammattilaisen tukea, vaan koko Skillwellin asiantuntevan tiimin, joten et koskaan jää yhden henkilön osaamisen varaan.

Skillwellin pilvipalveluasiantuntijat ovat kaikki sertifioituja AWS-pilviammattilaisia vuosien kokemuksella. Skillwell tarjoaa asiakkaalleen:

  • Vahvan ymmärryksen pilvipalveluiden riskien tunnistamisesta ja turvallisuudesta

  • vuosien kokemuksen erityisesti AWS:n kanssa työskentelystä

  • Jatkuvaa kehitystä tukevat suunnittelu- ja kehitysmetodit

  • Käytännön kokemusta infrastructure-as-code ja CI/CD putkista

  • Jatkuvan ja joustavan tuen aina sitä tarvittaessa

  • Laajaan AWS-asiantuntija verkoston

Skillwell noudattaa kaikissa pilvipalveluprosesseissa Amazon Web Services -parhaita käytäntöjä, jotta asiakkaan pilviympäristö toimii moitteettomasti ja kustannustehokkaasti.

Tarvitset sitten täyttä AWS:n haltuunottoa, tai vaan sparrauskumppania omalle sisäiselle tiimillesi, niin meiltä löytyy ammattilainen täyttämään tarpeenne.

Tutustu pilviasiantuntija -palvelukokonaisuuteemme: AWS konsultointi ja ylläpito - Cloud Expert Service

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää! Vastaamme mielellämme kysymyksiisi.


Harri Ilvonen harri.ilvonen@skillwell.fi +358 400 830 660

Jari Ikävalko jari.ikavalko@skillwell.fi +358 50 386 5590

Lue myös nämä:

blog-post-image
SaaS
Asiantuntija
Ketterä kehitys lyhyesti

Nopeasti muuttuvassa ohjelmistokehityksen maailmassa, missä ainoa pysyvä tekijä on muutos, perinteiset kehitysmenetelmät usein voivat joutua kamppailemaan pysyäkseen...

blog-post-image
AWS
Asiantuntija
SaaS
Uusi virstanpylväs: Jari Ikävalko on nyt AWS Ambassador!

Olemme ylpeitä voidessamme ilmoittaa merkittävästä virstanpylväästä matkallamme - Skillwellin pilviarkkitehti Jari Ikävalko on saavuttanut AWS Ambassador -statuksen. Tämä...

blog-post-image
SaaS
Tulevaisuuden purkaminen: 4 Saas-trendiä yrityksille

SaaS on ohjelmistojakelutapa, jossa loppukäyttäjä ei osta itse ohjelmistoa, vaan sen käyttöoikeuden. SaaS:n suosio on ollut erityisen kasvussa...

Ota meihin yhteyttä

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2023