#Skillcast: osa 4 - Ison yrityksen ja startupin haasteet

Skillwellin podcast-sarja startupeille ja kasvuvaiheessa oleville yrityksille jatkuu! Neliosaisessa sarjassa pureudutaan kasvuyritysten haasteisiin ja niiden ratkaisuihin.

#Skillcast on Skillwellin podcast-sarja, jonka jokaisessa jaksossa vierailee it-alan asiantuntijoita ja vaikuttajia. Vieraan kanssa keskustellaan ajankohtaisista aiheista ja haasteista, joita yritykset arjessaan kohtaavat.

Sarjan neljäs osa on nyt kuunneltavissa. Jaksossa vieraanamme on Woolmanin toimitusjohtaja, sarjayrittäjä ja sijoittaja Juha Harju. Juhan kanssa keskustelemme yritysten kohtaamista haasteista. Ovatko suuren yrityksen haasteet erilaisia kuin nuoren startupin? 

Kuuntele neljäs osa:

Isojen yritysten haasteeksi Harju näkee esimerkiksi tiedon välittämisen ja läpinäkyvän organisaatiokulttuurin ylläpitämisen. “Kun ihmisiä alkoi olla enemmän keksittiin että hei - mehän tarvitaan Intranet! Siinä sitten ruvettiin pohtimaan, että kuka kuuluu mihinkäkin käyttäjäryhmään ja kuka saa nähdä mitäkin. Yhtäkkiä tulikin stoppi - hetkinen, pitäisikö kuitenkin pohtia, että onko mitään syytä miksi joku ei saisi näitä nähdä? Luottamus kuitenkin perustuu läpinäkyvyyteen.”

Kulttuurin luomista on myös yrityksen tarinan ja arvojen muistaminen jokapäiväisessä työssä “Myös isommassa organisaatiossa yrityksen tarinaa pitää muistaa kertoa. Toistaminen voi tuntua tylsältä, mutta on tarpeen.” Harju huomauttaa. 

“Kun perustat kasvuyrityksen, on valtava määrä asioita jotka taistelevat sinua vastaan.” Kehittyminen, rohkeus ja uusasiakashankinta ovat startupille elinehto, mutta niitä Harju peräänkuuluttaa myös isoissa yrityksissä joissa kassavirta on vakiintunut. 

“Se on ihan ihmisluonne, että kun asiat on hyvin sitä laiskistuu ja jää paikoilleen. Silloin kuitenkin menetetään ote siitä, että uudistamalla varmistettaisiin kilpailukyky vielä tulevaisuudessakin.” hän teroittaa.

Tämä on toistaiseksi viimeinen #Skillcastin jakso. Valtava kiitos ihanille vieraillemme, joilta saimme oppia paljon uutta. Kiitos myös sinulle joka kuuntelit! Nyt viimeistään on hyvä hetki ottaa seurantaan Skillwellin sosiaalisen median tilit, jotta pysyt kuulolla tulevista tapahtumista.

Lue myös nämä:

blog-post-image
SaaS
5 syytä valita AWS SaaS-projektillesi

Viime vuosina kiinnostus software as a service (SaaS) kohtaan on kasvanut merkittävästi. Kaikenkokoiset yritykset siirtyvät yhä enemmän pilveen...

blog-post-image
Käyttöliittymäkehitys
Asiantuntija
Miksi Mobile First Design on tärkeää palvelukehityksessä ja kuinka se vaikuttaa käyttökokemukseen

Mobile First Design on suunnittelutapa, joka asettaa etusijalle mobiililaitteiden käyttäjät tietokoneiden tai muiden laitteiden käyttäjien sijaan. Asiantuntijamme Rasmus...

blog-post-image
AWS
Well Architected
Miten AWS Well-Architected edistää pilven turvallisuutta ja hallintaa?

Asiantuntijamme Jussi Immonen kirjoitti aiemmin yleisesti AWS:n Well-Architected Reviewistä (WAR) ja sen hyödyistä yritykselle. Tässä artikkelissa perehdytään Well-Architected...

Ota meihin yhteyttä

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2023