Kiihkeän suunnittelu- ja toteutusvaiheen jälkeen lanseerasimme skillwell.fi -palvelumme helmikuussa 2018. Ponnistimme Growthsetters Oy:n suojista omaksi yritykseksi kesällä 2018. Tässä tämän blogin ajalliset merkkipaalut.

Ensimmäisessä kesätyöpaikassani yläasteikäisenä myin aikakauslehtiä marketin tuulikaapissa. Hämärästi muistan jonkun maininneen minua reippaaksi. Sillä pääsi pitkälle siinä työssä.

Kun uusi yritys käynnistyy nollasta, reippaudesta on apua, mutta tarvitaan muutakin. Meidän tapauksessamme Growthsetters Oy tarjosi meille synnyttämön. Samalla tavoin tuo kuukauden lehtimyyntipesti tarjosi minulle hyvän synnyttämön työelämään – jatkoin vielä saman kauppaliikkeen suojissa erilaisissa tehtävissä koulun ohella viitisen vuotta työntekoa. Samalla marketin kauppias tarjosi hyvän mallin työntekoon.

Paljon ensimmäisiä kertoja

Hyvä synnyttämö ohjaa ja auttaa siis eteenpäin. Näin kävi myös Skillwellin tapauksessa. Ensimmäisenä toimintavuotenaan yritys kokee monia asioita ensimmäisiä kertoja – ensimmäinen asiakaspalaveri, ensimmäinen lasku asiakkaalle, ensimmäinen lasku kansainväliselle asiakkaalle, ensimmäinen työntekijä jne. Oma tausta ja synnyttämö auttavat näissä eteenpäin.

Ensimmäisen vuoden oppien jälkeen jatkamme eteenpäin pari pykälää valveutuneempina. Kehitämme parhaillaan skillwell.fi-palveluamme seuraavaan vaiheeseen ja lisäämme panoksia AWS-osaamiseen. Omassa roolissa pääsee myös katsomaan yrityksen kassatilannetta. Samalla ymmärtää paremmin välillä esiin nousevat yrittäjätarinat “en oikein uskalla vielä palkata uutta henkilöä”.

On varmasti hankalampiakin aloja kuin IT-ala saada kasvua aikaiseksi ja olen ollut aikaisemminkin kasvuyrityksessä mukana. Tämän taustan huomioiden uskon vieläkin voimakkaammin Skillwellin ensimmäisen vuoden oppien perusteella toteamukseen “kasva tai kuihdu”.

Eteenpäin työntävät voimat

Hyvin paljon olisi jäänyt aikaansaamatta, jos emme olisi uskaltaneet rekrytoida uusia henkilöitä tiimiimme ja käydä rakentamaan tiimiä sellaiseksi, joka on yrityksen tavoitteiden mukainen.

Reippaus ja aktiivisuus – hyvän synnyttämön voimin eteenpäin – uskalla investoida oman näköiseesi kasvuun – rakenna yrityksen kehittymistä tukeva tiimi. Nämä siis työntävät meitä eteenpäin.

Viides muttei vähäisin oppimme on Kaizen. Nimi jo paljastaa jotain, mutta se miten me sitä sovellamme on eri asia – palataan siihen tulevissa blogeissa.

Kiitos vielä tiimiläisille, asiakkaille, yhteistyökumppaneille sekä Growthsettersin synnyttämölle!

Lue myös nämä:

blog-post-image
SaaS
Asiantuntija
Ketterä kehitys lyhyesti

Nopeasti muuttuvassa ohjelmistokehityksen maailmassa, missä ainoa pysyvä tekijä on muutos, perinteiset kehitysmenetelmät usein voivat joutua kamppailemaan pysyäkseen...

blog-post-image
AWS
Asiantuntija
SaaS
Uusi virstanpylväs: Jari Ikävalko on nyt AWS Ambassador!

Olemme ylpeitä voidessamme ilmoittaa merkittävästä virstanpylväästä matkallamme - Skillwellin pilviarkkitehti Jari Ikävalko on saavuttanut AWS Ambassador -statuksen. Tämä...

blog-post-image
SaaS
Tulevaisuuden purkaminen: 4 Saas-trendiä yrityksille

SaaS on ohjelmistojakelutapa, jossa loppukäyttäjä ei osta itse ohjelmistoa, vaan sen käyttöoikeuden. SaaS:n suosio on ollut erityisen kasvussa...

Ota meihin yhteyttä

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2023