Haastattelimme kahta opiskelijaa, Santtu Sarlinia ja Sauli Tarvaista, ja kysyimme, miten he ovat kokeneet yhteistyön. Molemmat opiskelevat tietojenkäsittelyä ja keskittyvät pääasiassa web-sovelluskehitykseen. Nyt heillä on kolmas vuosi menossa, ja vain paria kurssia, työharjoittelu ja opinnäytetyö jäljellä. Poikien mielestä kaikkein hienointa opiskelussa on uuden oppiminen ja se, että pääsee perehtymään uusiin teknologioihin ja saa soveltaa opittua. 

Yhteistyö koulun ja Skillwellin välillä 

Juha-Tapio Teno Skillwelliltä piti Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa viime kesänä kurssin AWS -perusteista. Kurssilta pojilla heräsi kiinnostus AWS:ään. “Tavattuani Jarin ja pari viimevuotisen JAMK-Skillwell -yhteistyön kautta työllistynyttä henkilöä näytti siltä, että töitä tehdään hyvällä fiiliksellä”, Sauli kertoo. “Sitten vain kysyivät opparimahdollisuuksista Skilllwelliltä. Otimme suoraan yhteyttä Jari Ikävalkoon ja aika nopeasti Skillwell sai kerättyä seitsemän opiskelijan ryhmän. Kahden viikon välein me tavataan Skillwellillä ja Jarin opastuksella sukelletaan AWS:n toimintoihin ja mahdollisuuksiin. Meitä on kannustettu poimimaan tapaamisista kiinnostavia aiheita omaa opinnäytetyötä ajatellen, ja näitähän riittää”, Sauli jatkaa.

“On ollut aina mielekästä lähteä tapaamisiin, ja tässä opiskelijaporukassa tuntuu olevan kehkeytymässä hyvää tiimihenkeä. Toistaiseksi olemme vielä edenneet teoriatasolla, mutta odotan mielenkiinnolla, että pääsemme ihan käytännön puuhiin AWS:n parissa.” Sauli lisää. 

Skillwelliltä Jari Ikävalko on vetänyt näitä ryhmiä, ja tarkoitus on laajentaa toimintaa. Hän on toiminut opiskelijoille mentorina ja opettajana. Hänellä on vahva teknologiaosaaminen, mutta hän osaa myös asettua opiskelijan saappaisiin. Hän laittaa opiskelijat etsimään ratkaisuja ja testaamaan niitä.

Käytännössä opiskelijayhteistyö Skillwellin kanssa on ollut tiivistä yhdessä oppimista ja tekemistä. Tapaamisissa on perehdytty yhdessä AWS:n tarjoamiin palveluihin ja arkkitehtuuriratkaisuihin ja -mahdollisuuksiin Jarin ohjauksella. Käytännön esimerkkinä läpikäydyistä asioista pojat antavat mm. Data Warehouset ja Data Laket ja AWS:n niihin tarjoamat sovellusmahdollisuudet. Poikien mukaan tapaamiset ovat rentoja ja keskustelevia.

“Jari on erinomainen opettaja-mentori, homma toimii hänen ansiostaan! Hän on helposti lähestyttävä, mukava ja ennen kaikkea TIETÄVÄ. Hänellä on paljon kokemusta alalta ja hän tietää mistä puhuu ja tykkää myös keskustella näistä asioista. Välillä hän eksyy puheissaan pieniin yksityiskohtiin syvemminkin, mutta näistä keskusteluista saa yleensä paljon hyödyllistä oppia”, innostuu Santtu.

Kaiken kaikkiaan haastatellut kuvaavat yhteisiä tapaamisia Skillwellin kanssa rennoiksi mutta asiallisiksi, ja ennen kaikkea loistavaksi mahdollisuudeksi oppia joka kerta lisää. Tärkeimpänä esille nousee mahdollisuus päästä aidosti perehtymään moderniin sovelluskehitykseen ja pilvipohjaisiin ratkaisuihin.

Entä työelämä - mitä odotatte?

“Odotan kiinnostavia projekteja, tukea kokeneilta tekijöiltä ja tietenkin hyvää työilmapiiriä”, Sauli sanoo. Santtu jatkaa, että “yhteistyö Skillwellin kanssa on auttanut selventämään kurssivalintojen aiheita ja antamaan selkeän suunnan. Olen saanut sellaisen kuvan, että Skillwelillä on hyvä osaaminen moderneista sovellusratkaisuista, ja lisäksi henkilökunta on oikein mukavaa porukkaa. Odotan innolla, että pääsen hyödyntämään ja soveltamaan uutta oppia”. Tällä hetkellä Santtua kiinnostaa erityisesti Angular, Ngrx ja Material Design.

Pojat suosittelevat yhteistyötä Skillwellin kanssa kaikille modernista sovelluskehityksestä sekä pilvipalveluratkaisuista kiinnostuneille, sekä heille, jotka ovat avoimia oppimaan uutta ja haastamaan itseään. 

Lue myös nämä:

blog-post-image
SaaS
Asiantuntija
Ketterä kehitys lyhyesti

Nopeasti muuttuvassa ohjelmistokehityksen maailmassa, missä ainoa pysyvä tekijä on muutos, perinteiset kehitysmenetelmät usein voivat joutua kamppailemaan pysyäkseen...

blog-post-image
AWS
Asiantuntija
SaaS
Uusi virstanpylväs: Jari Ikävalko on nyt AWS Ambassador!

Olemme ylpeitä voidessamme ilmoittaa merkittävästä virstanpylväästä matkallamme - Skillwellin pilviarkkitehti Jari Ikävalko on saavuttanut AWS Ambassador -statuksen. Tämä...

blog-post-image
SaaS
Tulevaisuuden purkaminen: 4 Saas-trendiä yrityksille

SaaS on ohjelmistojakelutapa, jossa loppukäyttäjä ei osta itse ohjelmistoa, vaan sen käyttöoikeuden. SaaS:n suosio on ollut erityisen kasvussa...

Ota meihin yhteyttä

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2023