Skillwellillä työskentely avaa loistavat mahdollisuudet ammatilliseen- ja urakehitykseen. Menestystarinat kertovat, kuinka tiimimme toteuttavat nämä mahdollisuudet.

Mikko Huttunen, Taneli Nyyssölä ja Rasmus Savolainen kertoivat, miksi he valitsivat Skillwellin, mistä he pitävät yrityksestämme eniten, ja jakoivat myös vinkkejä tuleville kollegoille.

Miten päädyit Skillwellille?

Mikko: Skillwell kiinnosti minua harjoittelupaikkana koska halusin oppia lisää sovelluskehityksestä ja pilvipalveluista.

Taneli: Hain Skillwellille harjoitteluun, koska olin kuullut siitä paljon hyvää harjoittelupaikkana ja tunsin ystäviä, jotka työskentelivät siellä. Olin myös tutustunut ennalta osaan yrityksessä käytössä olevista teknologioista.

Rasmus: 2021 kävin koulussa AWS:n perusteet opintojaksoa, jossa kuulin harjoittelumahdollisuudesta Skillwellillä. Olin opintojaksolla kiinnostunut AWS:n palveluista ja päätin hakea harjoitteluun Skillwellille.

Minkälainen matkasi on ollut Skillwellillä?

Mikko: Hyvin oppimisrikas. Työharjoittelun alkuun verrattuna olen kehittynyt erittäin paljon   sovelluskehityksessä. Koulussa olin keskittynyt pelipuolelle ja nyt ahkeran ja sinnikkään työnteon sekä mukavien ja tukevien työkaverien kanssa osaamisen kasvu ohjelmistokehityksessä on ollut hauskaa ja antoisaa. 

Taneli: Aloitin 5kk pituisen työharjoittelun kesäkuussa 2021. Matka alkoi tutustuen yrityksessä käytössä oleviin työkaluihin ja teknologioihin, jonka jälkeen osaamista pääsi vähitellen toteuttamaan oikeisiin projekteihin. Parin kuukauden harjoittelun jälkeen pääsin jo osaksi asiakasprojektia kehittämään sovellusta, jossa sain valtavasti oppia lisää. Työskentelin projektissa harjoittelun loppuun saakka, jonka jälkeen olen jatkanut yrityksessä töitä sovelluskehittäjänä.

Rasmus: Aloitin viiden kuukauden harjoittelujaksolla, jonka aikana opin Skillwellin tavan toteuttaa web-sovelluksia pilviympäristössä. Harjoittelun jälkeen olen jatkanut Skillwellillä sovelluskehittäjänä.

Mitä työhösi kuuluu Skillwellillä?

Mikko: Harjoittelun aikana syvennyin Angular sovelluskehitykseen ja AWS-pilvipalveluihin. Nykyisin teen testausta ja sovelluskehitystä asiakasprojektissa.

Taneli: Toimin pääosin Angular -kehittäjänä, mutta samalla suuressa roolissa ovat API-puolen kehitys sekä AWS:n tarjoamien palveluiden taitaminen. Työ on monipuolista, jolloin itse kehityksen ohella työnkuvaan voi kuulua vaikkapa testausta tai uusiin teknologioihin/ratkaisuihin tutustumista.

Rasmus: Toimin sovelluskehittäjänä eli kehitän reaktiivisia web-sovelluksia Angularilla. Olen myös toteuttanut markkinoinnin puolelle sähköpostiviestejä, sähköpostiautomaatiota ja hakukoneoptimointia.

Millaista on työskennellä Skillwellillä?

Mikko: Monipuolista ja on mahtavaa, että annetaan vapaat kädet suuntautua tekemään juuri sitä mikä kiinnostaa. Annetaan myös aikaa ja hyvät puitteet itsensä kehittämiseen jonka vuoksi jokainen työpäivä tuntuu mukavalta.

Taneli: Skillwellillä työskentely on ollut antoisaa ja viihtyisää. Yrityksessä on päässyt työskentelemään mielenkiintoisten aiheiden parissa, ja lähes jatkuvasti on päässyt tutustumaan uusiin asioihin. Työilmapiiri yrityksessä on ollut mainio, jolloin työhön keskittyminen ja yhteistyö työkavereiden kanssa on helppoa.

Rasmus: Skillwellillä on erinomainen työilmapiiri ja työtilat. Skillwellillä pääsee oppimaan ja hyödyntämään uusimpia teknologioita ja uuden oppiminen muutenkin on merkittävässä osassa päivittäistä työelämää.

Mitä asioita olet oppinut työskennellessäsi Skillwellillä?

Mikko: Angular sovelluskehitystä, AWS-pilvipalveluita, ryhmätyötaitoja, Sprint-työskentelymallia sekä nykyisin testausta.

Taneli: Olen oppinut paljon sovelluskehityksestä ja yleisesti eri projekteissa toimimisesta. Asiakasprojektissa työskentely oli erittäin opettavaista ja vaati suuremman vastuun omaksumista työnteossa. Myös yleiset ketterän kehityksen periaatteet ja toimintamalli tulivat tutummaksi.

Rasmus: Olen syventynyt Angular sovelluskehitykseen ja AWS:n mahdollisuuksiin, sekä oppinut tiimityösekentelytaitoja. Olen myös perehtynyt markkinoinnin puolelta hakukoneoptimointiin ja sähköpostien automatisointiin.

Mitkä ovat parhaat asiat työssäsi?

Mikko: Mahdollisuus tehdä asiat omalla tavalla samalla kun oppii tekemään asioita paremmin saadessa apua muilta. Työn haastavuus samalla kun se on äärimmäisen mielenkiintoista.

Taneli: Parasta työssäni on jatkuvasti uuden oppiminen ja osaamisen kehittäminen. Työtä myös saa tehdä vapaamuotoisemmin, ettei ole aina sidottuna tiettyyn aikaan ja paikkaan, jolloin työskentely on helppoa myös esim. kotoa käsin.

Rasmus: Työssäni parasta on työkaverit, uuden oppiminen ja onnistumisen tunne.

Mitä haasteita työssäsi on?

Mikko: Sovelluskehityksen haasteita on itsensä jatkuva ajantasalla pitäminen ja kehittäminen uusien teknologioiden kehittyessä. Bugien ja sovellusongelmien tapahtuessa pitää osata löytää mistä virhe johtuu ja korjata ne. Sovelluskehityksessä asiakasprojekteissa pitää osata kuunnella asiakasta ja kehittää sovellusta asiakkaan sekä käyttäjän tarpeet huomioon ottaen.

Taneli: Jatkuva uuden oppiminen ja itsensä kehittäminen voivat olla samalla myös haastavia ja energiaa vaativia asioita, vaikka ne ovatkin antoisa osa työtä.

Rasmus: Työasiat voivat jäädä vaivaamaan työpäivän jälkeenkin. Pitää oppia lopettamaan työt ajallaan ja jatkamaan huomenna siitä mihin jäätiin.

Mitä vinkkejä haluaisit antaa ihmiselle, joka haluaa tälle alalle töihin?

Mikko: Halu kehittää itseään jatkuvasti ja periksiantamaton ongelma tilanteissa. Tykkää ongelmanratkonnasta ja on valmis ottamaan vastaan rakentavaa kritiikkiä.

Taneli: On hyvä muistaa pitää mieli avoinna uusille asioille, ettei jämähdä paikalleen. Silloin työhön saa jatkuvasti uusia näkökulmia ja työskentely tuntuu virkistävältä.

Rasmus: Kannattaa perehtyä sovelluskehitykseen, Angulariin ja AWS:n palveluihin. Tärkeää on myös, että olet kiinnostunut uuden oppimisesta.

Lue myös nämä:

blog-post-image
SaaS
Asiantuntija
Ketterä kehitys lyhyesti

Nopeasti muuttuvassa ohjelmistokehityksen maailmassa, missä ainoa pysyvä tekijä on muutos, perinteiset kehitysmenetelmät usein voivat joutua kamppailemaan pysyäkseen...

blog-post-image
AWS
Asiantuntija
SaaS
Uusi virstanpylväs: Jari Ikävalko on nyt AWS Ambassador!

Olemme ylpeitä voidessamme ilmoittaa merkittävästä virstanpylväästä matkallamme - Skillwellin pilviarkkitehti Jari Ikävalko on saavuttanut AWS Ambassador -statuksen. Tämä...

blog-post-image
SaaS
Tulevaisuuden purkaminen: 4 Saas-trendiä yrityksille

SaaS on ohjelmistojakelutapa, jossa loppukäyttäjä ei osta itse ohjelmistoa, vaan sen käyttöoikeuden. SaaS:n suosio on ollut erityisen kasvussa...

Ota meihin yhteyttä

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2023