PROJEKTIN YHTEENVETO

Palvelu

AWS Integration Platform

Modernit integraatiot kaipaavat: ketteryyttä, joustavuutta, reaktiivisuutta, vikasietoisuutta, kustannustehokkuutta ja tietoturvallisuutta. Skillwellin AWS-pohjainen integraatioalusta lunastaa odotukset - luotettavasti.

Ratkaisu

Onnistunut järjestelmäintegraatio

Flashnode Oy tehostaa yritysten arkea järjestelmäintegraatioilla. AWS infrastruktuurin modernisointi paransi käytettävyyttä ja helppous yllätti tietokantamigraatioiden toteutuksessa Amazon Database Migration Service -palvelulla.

Tietokantamigraatiot pitää pystyä hoitamaan helposti!

Flashnode Oy on IT-alan yritys, jonka missio on helpottaa yrittäjien arkea tarjoamalla järjestelmäintegraatioita. Integraation avulla yrityksen käytössä olevat tutut ohjelmistot yhdistetään ja automatisoidaan niiden välillä tapahtuva tiedon siirtyminen. Tämä vähentää merkittävästi ihmisen tekemää rutiinityötä. 

Flashnoden perustamisvaiheessa tiimi ja perustajajäsenet olivat tuskastuneet integraatioprojektien monimutkaisuuteen ja hitauteen. "Nämä hommat pitää pystyä hoitamaan helpomminkin!" oli johtava ajatus, kun tiimi ryhtyi kehittämään integraatioalustaa, jonka avulla integraatioista tulisi helpommin hallittavia ja skaalautuvia.

Tietokantamigraatiolla tarkoitetaan tiedon siirtämistä tietokannasta toiseen siten, että tieto pysyy mahdollisimman ehjänä, alkuperäisessä ja käytettävässä muodossa sekä on edelleen luotettavaa. Monimutkaisuuden takia moni asia voi mennä migraation kohdalla pieleen. Kaikki ketkä ovat aikaisemmin tehneet tietokantojen migraatioita voivat todeta samoin: "Nämä tietokantamigraatiot pitää pystyä hoitamaan helpomminkin!"

AWS infrastruktuurin modernisointi

Flashnoden liiketoiminnan kasvaessa integraatioympäristön palveluiden käyttö on myös kasvanut. Tällöin tarvitaan käytettävälle tiedolle enemmän kapasiteettia, mikä taas kasvattaa kuormitusta. Flashnoden integraatioympäristön kontitetut ja useat EC2 instanssit monimutkaistivat palveluympäristön ylläpitoa ja tukea. Palveluiden kasvanut kuormitus johti AWS infrastruktuurin modernisointiprojektiin Skillwellin kanssa.

Skillwell teki loppuvuonna 2020 Flashnoden integraatioympäristön tietokantojen migraation käyttäen apunaan Amazon Database Migration Service -palvelua (DMS). DMS-palvelulla yhdistettiin ja migroitiin useista eri tietokannoista yhteen Amazon Aurora klusteriin tietokantojen sisältö. Samalla otettiin käyttöön Cloud Formation -templatet ja parannettiin asiakasympäristön arkkitehtuuria.

Modernisoinnin hyödyt

Modernisointiprojekti oli helppo Flashnodelle – Skillwell hoiti koko prosessin. Flashnodella siirryttiin useasta kontitetusta EC2-instanssista yhteen Multi-AZ Amazon Aurora klusteriin: tietokantadata migroitiin useasta lähteestä yhteen tietokantaklusteriin. Modernisoinnin hyödyt Flashnodelle:

  • Käyttöön otetut CloudFormation template -pohjat tuovat paremman ylläpidon

  • mahdollistavat ympäristön nopean ja tehokkaan monistamisen

  • vikasietoisuus parani

  • käytettävyys parani

  • ylläpitokustannukset liittyen operointiin ja tukitehtäviin alenivat

Lopputulos, joka yhdessä Flashnoden asiantuntijoiden kanssa todettiin, että tietokantamigraatiot pystytään oikeasti tekemään helposti ja luotettavasti, kun käyttää migraatiossa Amazon Database Migration Service -palvelua. Flashnoden CTO Aleksi Kallio totesikin: "tiesimme ennakolta DMS:n päteväksi työkaluksi migraatioihin, mutta silti helppous ja luotettavuus yllättivät positiivisesti".

DMS-palvelulla teet migraatiot pilveen niin konesaleissa olevista tietokannoista kuin jo valmiiksi pilvessä olevista tietokannoista.‍‍


Heräsikö kiinnostuksesi? Ota yhteyttä Harriin tai Jariin:

Harri Ilvonen

harri.ilvonen@skillwell.fi

+358 400 830 660 ‍

Jari Ikävalko

jari.ikavalko@skillwell.fi

+358 50 386 5590

Lue myös nämä:

blog-post-image
Wellpro

Wellpro - Palauta näkymä omaan hyvinvointiisi...

blog-post-image
MyHomesID

MyHomesID-palvelualusta valmistui ketterän kehityksen mallilla...

blog-post-image
Mastos Oy

Vastuullista liiketoiminta Mastoksen avulla...

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2023