Mitä hyötyä AWS pilvipalveluista on?

27/7/2023

news-post-image
background-image

Mitä AWS tarkoittaa?

Amazon Web Services on pisimpään markkinoilla ollut pilvipalvelutarjoaja, joka on toiminut jo vuodesta 2006. Amazon Web Servicesin eli AWS:n palveluvalikoima on kiistatta suurin - saatavilla on jo yli 200 pilveen liittyvää palvelua. Se on myös markkinaosuuksina mitattuna suurin palveluntarjoajista. AWS:llä on lisäksi suomessa local zone, joka takaa korkean käytettävyyden.

Amazon Web Services (AWS) on yli 10 vuoden ajan ollut johtava Gartnerin Magic Quadrant for Cloud Infrastructure & Platform Services (CIPS) mittauksessa. 

Mitä hyötyä AWS pilvipalveluista on?

​​AWS on alusta, joka asettaa standardin pilvipalveluille. Se on yksi suosituimmista pilvipalveluista koska sillä on monia etuuksia, joiden vuoksi se on vuosi toisensa jälkeen pilvipalvelutarjoajien kärjessä.

Amazon Web Service on edullinen pilvipalvelu, joka auttaa säästämään

Koska Amazon Web Service tarjoaa resurssien vuokrausta, joita tarvitaan tiettyjen tehtävien ratkaisemiseen, maksu suoritetaan käyttötuntien tai pyyntöjen lukumäärän mukaan. Pilviteknologian käyttö on paljon kannattavampaa kuin omien laitteiden ostaminen ja asentaminen, koska resursseja jaetaan jatkuvasti asiakkaiden kesken. Näin kustannukset pysyvät alhaisina pilvipalveluita käytettäessä.

AWS tarjoaa suurimman infrastruktuurin

Amazon-palvelimet sijaitsevat 30 alueella, joissa on 99 Saatavuusvyöhykettä. Luvut kasvavat jatkuvasti. AWS-palvelut palvelevat asiakkaita lähes kaikissa maailman maissa, yhteensä yli 410 toimipisteellä.

Tämä jakelumalli auttaa käynnistämään sovelluksia nopeasti ympäri maailmaa, hallitsemaan työkuormia ja ottamaan järjestelmiä käyttöön lähempänä loppukäyttäjiä, jotta saavutetaan mahdollisimman pieni vasteaika.

Joustavuus palveluiden käytössä

AWS tarjoaa erilaisia ​​pilvipalveluita, joita voit käyttää yhdessä yrityksesi tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Olitpa suuri yritys tai pieni yritys, AWS tarjoaa sinulle aina pilvipalveluita, jotka vastaavat sinun erityistarpeisiisi.

AWS-palvelut ja -ratkaisut

Valtavan infrastruktuurin ansiosta AWS tarjoaa yli 200 laajaa palveluvalikoimaa erilaisiin liiketoiminnan tarpeisiin.

Sen laskentapalvelut, kuten Amazon EC2, AWS Lambda ja Amazon ECS, antavat yrityksille mahdollisuuden tarjota ja skaalata palvelimia, ahaa koodia ilman palvelimien provisiointia tai hallintaa ja hallita tehokkaasti konttisovelluksia. 

Amazon S3 tarjoaa skaalautuvan objektin tallennustilan, Amazon EBS tarjoaa lohkotason pysyvän tallennustilan. Tietojen arkistointiin AWS Glacier on hyödyllinen ja laajamittaiseen tiedonsiirtoon on AWS Snowball.

Verkkopalvelut, kuten Amazon VPC, antavat yrityksille mahdollisuuden luoda eristettyjä virtuaalisia verkkoja, kun taas Amazon CloudFront tarjoaa nopean sisällön toimituksen ja Amazon Route 53 tarjoaa skaalattavia DNS-verkkopalveluita.

Yritykset voivat käyttää AWS-analytiikka- ja koneoppimispalveluita, kuten Amazon EMR:ää ison datan käsittelyyn, Amazon Kinesistä reaaliaikaiseen datan suoratoistoon, Amazon SageMakeria koneoppimismallien rakentamiseen ja AWS Gluea tietojen integrointiin.

Hallinnan ja valvonnan yksinkertaistamiseksi AWS tarjoaa palveluita, kuten AWS CloudFormationin infrastruktuurille koodina, AWS CloudTrailin API-toiminnan rekisteröintiin ja seurantaan, AWS Configin resurssien noudattamiseen ja Amazon CloudWatchin AWS-resurssien seurantaan ja hallintaan.

AWS-käyttöönottomallit

AWS tukee erilaisia ​​käyttöönottomalleja, jotka on räätälöity yrityksesi erityistarpeisiin. Julkisen pilvimallin avulla yritykset voivat hyödyntää AWS-infrastruktuuria pay-as-you-go -periaatteella, kun taas palvelut, kuten AWS Elastic Beanstalk ja AWS Lambda, mahdollistavat sovellusten nopean käyttöönoton. 

Organisaatioille, joilla on tiukat turvallisuusvaatimukset, yksityinen pilvimalli Amazon VPC:n ja AWS Outpostsin kanssa on hyvä valinta, joka tarjoaa omistetun infrastruktuurin ja hallinnan säilyttäen samalla tietosuojan ja vaatimustenmukaisuuden.

Hybridipilvi on siis malli, jossa yhdistyvät julkisten ja yksityisten pilvien edut, jolloin yritykset voivat integroida paikallisen infrastruktuurin AWS-pilvipalveluihin käyttämällä työkaluja, kuten AWS Direct Connect ja AWS Storage Gateway.

Paljonko AWSn pilvipalvelun käyttö maksaa?

AWS-hinnoittelumalli perustuu pay-as-you-go-lähestymistapaan, mikä tarkoittaa, että asiakkaat maksavat vain käyttämistään palveluista ja resursseista. Lisäksi AWS tarjoaa valikoiman työkaluja ja laskimia, joiden avulla asiakkaat voivat arvioida kuukausikustannuksiaan ja optimoida AWS:n käyttöä. AWS tarjoaa hinnoittelun läpinäkyvyyttä, jolloin asiakkaiden on helpompi ymmärtää ja hallita kustannuksiaan.

AWS-turvallisuus ja -yhteensopivuus

Tietoturva on AWS:n tärkein prioriteetti, ja se tarjoaa laajan valikoiman työkaluja ja palveluita tietojen ja resurssien suojan varmistamiseksi. AWS Identity and Access Management (IAM) mahdollistaa käyttäjien pääsyn tarkan hallinnan, kun taas AWS-tietoturvaryhmät mahdollistavat virtuaalisten palomuurien luomisen.

AWS Key Management Service (KMS) tarjoaa turvallisen ja keskitetyn ratkaisun salaukseen ja avainten hallintaan. AWS Shield tarjoaa DDoS-suojauksen, ja AWS tarjoaa lukuisia vaatimustenmukaisuussertifikaatteja, mukaan lukien GDPR-, HIPAA- ja PCI DSS-sertifikaatit, joilla varmistetaan, että yritykset täyttävät säädösten vaatimukset.

Mitkä yritykset käyttävät AWS:ää

Monet yritykset eri toimialoilla käyttävät Amazon Web Services (AWS) -palvelua pilvilaskenta-alustanaan. Merkittäviä AWS:ää käyttäviä yrityksiä ovat Netflix, Slack, Linkedin, Epic Games, Airbnb, Spotify, Adobe, Matkahuolto, Admicom, Book Salon, Bolt.Works, Dazzle Rocks, MyhomesID, Mölnlycke, Jamix

Me olemme Skillwell – Kokenut ja luotettava pilvipalveluiden kumppanisi

Skillwell-tiimillä on laaja kokemus Amazon Web Services (AWS) -pilvipalveluista. AWS:ään keskittyneenä luotettavana pilvi- ja sovelluskehityskumppanina ymmärrämme sen valtavan arvon, jonka AWS-sertifioinnit tuovat yrityksille, jotka haluavat hyödyntää pilvipalveluiden täyden potentiaalin. Korkeasti koulutetulla tiimillämme on useita AWS-sertifikaatteja,sekä olemme virallinen AWS Advanced Consulting Partner & AWS Service Delivery Partner, joka osoittaa sitoutumisemme pysyä AWS-teknologian ja huippuosaamisen kärjessä.

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2023